MediaWatch

Lisbeth Knudsen forlader Berlingske Media

Opdateret. Berlignske Medias adm. direktør og chefredaktør for Berlingske forlader koncernen på grund af uenighed om den fremtidige kurs.

Opdateret kl. 13:51 - Efter otte år stopper Lisbeth Knudsen som adm. direktør og chefredaktør for Berlingske, oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Afskeden skyldes et ønske fra Berlingske Medias nye ejer, belgiske De Persgroep, om en ny ledelse. Det betyder, at Lisbeth Knudsen allerede stopper i Berlingske Media i morgen, 1. oktober.

"Der er ingen tvivl om, at Lisbeth er en meget engageret administrerende direktør, der har været medvirkende til den vellykkede transformation af virksomheden. Men vi er begge enige om, at DPG (De Persgroep, red.) er en meget anderledes aktionær end det tidligere ejerskab, og at dette har store konsekvenser for både strategiske og operationelle beslutningsprocesser i virksomheden. Vi kom til den konklusion, at vi ikke var i fuld overensstemmelse om den fremtidige strategi og drift af selskabet og besluttede derfor, at det var bedst for alle interessenter at skilles på en god måde." udtaler Christian Van Thillo, adm. direktør for De Persgroep, som ønsker Lisbeth Knudsen held og lykke i fremtiden.

Formand: Et spørgsmål om fokus

Ifølge bestyrelsesformand for Berlingske Media, Kim Graven-Nielsen, skal Lisbeth Knudsens afgang ikke ses som et udtryk for, at den tidligere strategi under Lisbeth Knudsen har været forkert. I stedet er det et naturligt skridt i forlængelse af ejerskiftet, udtaler han.

"Når en virksomhed får nye ejere og starter en dialog om fremtiden, ser vi sommetider et skift i strategien med følgende skift i topledelsen. Det er hverken udtryk for, at den hidtidige kurs har været god eller dårlig, men oftest et spørgsmål om stil og fokus," udtaler Kim Graven-Nielsen.

Bjarne Werner Munck, direktør for produktion, distribution og bladsalg, konstitueres som adm. direktør indtil bestyrelsen har fundet en permanent adm. direktør. Posten som ansvarshavende chefredaktør for Berlingske overtages af Tom Jensen, som allerede i dag er medlem af Berlingskes chefredaktion og har været det siden 2007.

Uenighed om fremtidig kurs

Lisbeth Knudsen bekræfter i pressemeddelelsen uenigheden med den nye ejer om den fremtidige kurs.

"Enhver med et job som administrerende direktør ved, at man kun har sådan et job til låns i en vis periode. I mit tilfælde har det nu været godt otte år i førersædet af Berlingske Media. Man ved også, at et frugtbart samarbejde mellem ejeren, bestyrelsen og den administrerende direktør kræver enighed om den grundlæggende strategi, målsætningerne og virksomhedskulturen. Hvis det ikke er på plads, så er det altid ejerens privilegium at sætte holdet," udtaler Lisbeth Knudsen.

Hun benytter samtidig lejligheden tiltakker medarbejderne for den tid, de har haft sammen. Samtidig udtaler hun, at hun er "overordentlig stolt af det", de har opnået sammen.

"Jeg blev bedt om at lede Berlingske Media og Berlingske i en yderst turbulent periode, hvor jeg sammen med en dedikeret og kompetent gruppe af chefer og medarbejdere, har formået at vende et katastrofalt stort underskud til en rentabel og en gældfri virksomhed, og samtidig omdanne virksomheden fra en overvejende print fokuseret virksomhed til et multimedie selskab," udtaler Lisbeth Knudsen.

Hun holder samtidig døren åben for nye udfordringer i mediebranchen.

"Jeg har forpligtet mig selv til altid være på udkig efter ny, spændende læring og nye udfordringer og vil forhåbentlig være i stand til at bruge de mange års erfaring med digital transformation og fra de mange virksomheds- og organisatoriske bestyrelser, jeg har arbejdet med, til nye opgaver både i og uden for mediebranchen i fremtiden. Og jeg kommer aldrig til at opgive min interesse i at udvikle unik journalistik og interessante medier."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs