MediaWatch

Stor engelsk avishandel på vej

Udgiveren af Daily Mirror bekræfter forhandlinger om køb af lokalaviskoncern med Mecom-stifter i spidsen.

Trinity Mirror overvejer at betale 200 mio. pund - over 2 mia. kr. - for at overtage 80 pct. af aktierne i regionalavisudgiveren Local World. Det skriver the Guardian.

Trinity Mirror ejer i forvejen de øvrige 20 pct af aktierne i Local World, der har Mecom-stifter David Montgomery som adm. direktør.

Sælgerne af Local World er Daily Mail-udgiveren DMGT med en nuværende ejerandel på 39 pct. og Yattendon Group. Local World udgiver 100 lokale og regionale aviser i primært Midt- og Sydengland.

I juli blev lignende planer forpurret af Yattendon Groups bestyrelsesformand Lord Illfe. Trinity Mirror udgiver selv 250 lokalaviser samt landsdækkende aviser som Daily Mirror og Sunday Mirror.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs