MediaWatch

Medier: Los Angeles Times smider direktør på porten

Los Angeles Times har fyret sin adm. direktør, skriver flere medier tirsdag. Længere tids uenigheder mellem topchefen og ledelsen i avisens ejer er eftersigende årsag til fyringen.

Foto: Nick Ut/AP/Polfoto/Arkiv

En af USA's største og mest læste aviser skal have ny topchef.

Flere amerikanske medier skriver tirsdag, at Austin Beutner er blevet fyret som adm. direktør for Los Angeles Times og den tilknyttede lokalavis, San Diego Union-Tribune.

Bag fyringen ligger tilsyneladende længere tids magtkamp mellem den nu forhenværende direktør og ledelsen i avisens ejer, Tribune Publishing.

Kilder fortæller til New York Times, at ledelsen var utilfreds med, at Austin Beutner var i færd med at opbygge en stærk organisation i det sydlige Californien. I stedet ønskede ejerne at beholde beslutningskraften i Tribune Publishings hovedsæde i Chicago.

Ledelsen var desuden utilfreds med en række nyansættelser i laget under Austin Beutner, der har en fortid i bankverdenen. Man mistænkte ham også for at bruge avisen til at gøde jorden for en fremtid i amerikansk politik, fortæller kilder til New York Times og Capital New York.

Tirsdagens fyring kommer kun et år efter, at Austin Beutner tog roret i Los Angeles Times. Den sker samtidig i kølvandet på et afvist købstilbud på avisen fra filantropen Eli Broad, som den afgående direktør har forbindelser til. Austin Beutner sidder blandt andet i bestyrelsen i en af filantropens fonde.

Hverken Los Angeles Times eller Tribune Publishing har bekræftet historien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs