MediaWatch

Finansministeriet svarer igen på Politiken-kritik

Politiken skrev i søndags, at Finansministeriet har foretaget en ”talfinte” og bevidst mingeleret med økonomiske modeller for at opnå bestemte resultater. Nu afviser Finansministeriet i en kommentar

Politiken skrev i søndags historien ”Talfinte giver reformer lyneffekt”, hvor Politiken påstår, at Finansministeriet blandt andet har mingeleret med den økonomiske model Adam, således at de senere års reformer på arbejdsmarkedet på papiret får en hurtigere effekt på statens økonomi, end der er belæg for at tro.

Finansministeriets departementchef Martin Præstegaard svarer nu igen på kritikken på Finansministeriets hjemmeside, hvor han har skrevet en længere kommentar om Politikens artikel, som han kalder ”vildledende”.

”For det første mener Finansministeriet, at der er fuldt fagligt belæg for at regne på reformerne, som vi gør. De faglige argumenter har vi redegjort meget udførligt for allerede sidste år i den såkaldte Finansredegørelse, kapitel 5, som kan findes på fm.dk,” skriver Martin Præstegaard og fortsætter:

”For det andet er Finansministeriet bestemt ikke alene om at vurdere, at tilpasningstiden er kortere end 15 år. Og det er her, at Politikens historier falder helt igennem. Uafhængige institutioner som Det Økonomiske Råd (Vismændene) og Nationalbanken regner i deres modeller nemlig med et tidsperspektiv på 5-7 år for reformers gennemslag i økonomien - altså nogenlunde på linje med Finansministeriet. Den oplysning fremgår slet ikke af Politikens artikler, som udelukkende beskriver at Finansministeriet har en anden vurdering end Danmarks Statistik. Men Finansministeriets vurdering deles altså af række centrale aktører, som Politiken vælger helt at se bort fra.”

Hele kommentaren kan læses her.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs