MediaWatch

Chefredaktør for Frederiksberg-aviser stopper

Næste skridt i udviklingen af Søndagsavisens seks lokalaviser i Mediecentret Frederiksberg bliver med ny chefredaktør, siger Arne Ullum.

Foto: Screendump.

Morten Friis Outzen-Jensen, chefredaktør i Mediecentret Frederiksberg, som er ejet af Søndagsavisen, stopper efter seks år på chefposten. Det meddeler Søndagsavisen i en pressemeddelelse.

Mediecentret Frederiksberg står bag de seks lokalaviser, Frederiksberg Bladet, Valby Bladet, City Avisen, Vanløse Bladet, Nørrebro Nordvest Bladet og Vesterbro Bladet. Søndagsavisen købte aviserne fra Berlingske for to år siden.

"Nu står vi foran det næste skridt i udviklingen af aviserne og organisationen, og i den sammenhæng er vi blevet enige om, at Morten Friis Outzen-Jensen fratræder. Morten har gennem sine år som chefredaktør ydet en stor arbejdsindsats, og det er ikke mindst hans fortjeneste, at aviserne i dag har en meget stærk position i deres lokale udgivelsesområder," udtaler Søndagsavisens adm. direktør, Arne Ullum.

Afsked har været under opsejling

Morten Friis Outzen-Jensen har været chefredaktør for de seks lokalaviser siden 2009. Inden da var han ansat i 9 år som journalist på Søndagsavisen.

"Udviklingen af aviserne fortsætter, men tiden er kommet til, at jeg har lyst til at sætte mine kompetencer i spil i nye sammenhænge,” udtaler Morten Friis Outzen-Jensen i pressemeddelelsen.

I en mail til medarbejderne oplyser den afgående chefredaktør, at afskeden har været under opsejling i længere tid.

"For nogen af jer kommer det nok som en overraskelse, men for andre – inklusive mig selv – er det noget, der har været under opsejling et stykke tid," skriver Morten Friis Outzen-Jensen i en mail.

Han har ikke et nyt job på hånden og vil derfor give sig selv "tid og ro" til at overveje, hvad fremtiden skal byde på.

Søndagsavisen oplyser, at den igangsætter en rekrutteringsproces. Indtil den er afsluttet, er redaktionschef Christian M. Olsen konstitueret som chefredaktør.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs