MediaWatch

Politikens Lokalaviser hyrer MTG-chef til svenske aviser

Ny kommerciel direktør for Politikens Lokalavisers svenske forretning skal styrke det lokale salg.

1. juni støder nye kommercielle kræfter med erfaring fra den private svenske tv-branche til Politikens Lokalavisers svenske forretning, Lokaltidningen.

Christopher Book er ansat som ny kommerciel direktør for Lokatidningen, melder Politiken Lokalaviser.

Han kommer fra en stilling som salgschef hos MTG TV med ansvar for det regionale salg i Göteborg, Malmö og Stockholm.

”Christopher Book har stærke, dokumenterede salgskompetencer og et stort netværk i Lokaltidningens udgivelsesområde. Det bliver en kæmpe gevinst for os, at Christopher Book nu bliver en del af den kommercielle ledelse”, siger adm. direktør Søren Riis, og fortsætter ”jeg har høje forventninger til udviklingen af vores svenske ugeaviser, og med et kommercielt team bestående af Dennis Oscarsson Krook (udviklingschef, red.) og Christopher Book, har vi de helt rigtige personer i spidsen”.

Hos Lokaltidningen får Christopher Book det overordnede ansvar for storkunde- og bureausalg - samt det fulde kommercielle ansvar for aviserne i Lokaltidningens region syd, der omfatter 18 af de i alt 39 gratis lokalaviser, JP/Pol driver i det sydlige Sverige.

Både Christopher Book og Dennis Oscarsson Krook, refererer til Søren Riis og er en del af chefgruppen for Politikens Lokalaviser A/S.

Politikens Lokalaviser er det største forretningsben i JP/Politikens Hus efter dagbladene og havde sidste år en omsætning på 533 mio. kr. og et overskud på 12 mio. kr. - en nedgang fra 2013, hvor selskabet fik et rekordoverskud på 25 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs