MediaWatch

Ny etikpris går til 'single' om det stille liv

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager har overrakt avisens nye pris til nyuddannede journalister til cand.public. Malene Cathrine Pedersen.

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager overrækker avisens nye pris til Malene Cathrine Pedersen. Foto: Leif Tuxen

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager har overrakt avisens nye pris til nyuddannede journalister til den 30-årige cand.public. Malene Cathrine Pedersen.

Med 'Tro, Etik og Eksistens'-prisen følger 25.000 kroner. Det er første gang, prisen uddeles. Prisen belønner en studerende eller en gruppe af studerende, der særlig originalt, engagerende og på højt fagligt niveau har behandlet emner fra området tro, etik, eksistens i forbindelse med deres afsluttende opgave.

Malene Cathrine Pedersens afgangsopgave fra cand.public.-studiet på DMJX/AU  beskriver det stille liv, som normalt aldrig når frem til medierne og slet ikke op i overskrifterne. Hendes single hedder 'Det Sidste Hjem' og handler om hverdagen på et plejehjem.

Ingen dramaer

Malene Cathrine Pedersen har udarbejdet den på baggrund af fem måneders feltstudie blandt de ældre.

"Malene Cathrine Pedersens opgave blev udvalgt blandt de indstillede for sin fine skildring af det sagtmodige liv på plejehjemmet et sted i Aarhus-området, som kunne være et plejehjem hvorsomhelst i landet. Her er ingen ydre dramaer, og når hun opholdt sig i mange hele og halve dage og aftener på plejehjemmet, var det ikke for at finde konflikter eller fejl, som ofte er drivkraften for journalister," lyder begrundelsen.

”Jeg ventede på, at der viste sig en historie. Som journalist er man normalt i den rolle, at man næsten på forhånd ved, hvad man leder efter. Men jeg mødte ikke frem og stillede kritiske spørgsmål. Jeg lod beboerne vise det, der havde betydning for dem,” siger Malene Cathrine Pedersen i en pressemeddelelse.

Kortere udgave i avisen

Artiklen vil i nærmeste fremtid blive bragt i forkortet version i Kristeligt Dagblad og på avisens hjemmeside k.dk i sit fulde omfang. Prisen uddeles næste gang i februar 2016, og der kan indstilles afgangsopgaver, der er bestået på en af journalistuddannelserne i løbet af det forudgående år, det vil sige perioden fra 1. februar i år til 31. januar 2016.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs