MediaWatch

Fremgang til fem

Læsermedvind til fire morgenaviser og en gratisavis - og ingen fald stejlere end 10 pct. Avislæsningen på hverdage har været særdeles stabil de seneste tre måneder, viser Gallup-tal.

Hele fem papiraviser har vundet læsere de seneste tre måneder, viser de seneste aktualitetstal fra Gallup.

Mens både Metroxpress (20 pct. op), Kristeligt Dagblad (op 10 pct.) og Jydske Vestkysten (9 pct. op) har set læsertallene løftet gennem længere tid, er det nyt, at Jyllands-Posten også skriver sig ind på listen over aviser i fremgang - med en vækst på 6 pct. i forhold til samme periode side år.

Også for Politiken er status et - omend minimalt - plus, og avisen er med 318.000 læsere fortsat den største betalingsavis og eneste, der læses af mere end 300.000. Næstmest læst er Jyllands-Posten med 256.000 læsere på hverdage.

I det store samlede avisbillede har gratisaviserne Metroxpress og Søndagsavisen, der regnes med blandt hverdagsaviserne, selvom den kun udkommer en gang om ugen, de største læserskarer.

Med et samlet fald på bare to pct. fortsætter den positive udvikling for papiraviserne på hverdage, der også tegnede sig i perioden før. I perioden fra marts til maj var gennemsnittet 4 pct. - mens det var 8 pct. fra februar til april.

Aktualitetstal: Udvikling for hverdagsaviser april-juni 2014

Aktualitetstal: Hverdagsaviser april-juni 2014

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere