MediaWatch

Styrelsen: Her er mediestøtte-vinderne

61 aviser og webmedier - heraf 17 nye - har fået støtte fra en eller flere af støtteordningerne, viser oversigt over støtte-vinderne.

Kulturstyrelsen har netop offentliggjort en liste over, hvem der har fået tilskud fra Produktionsstøtteordningen, og hvor stort tilskuddet er.

I alt indkom der 102 ansøgninger, 61 er vurderet til at være tilskudsberettigede fra en eller flere af ordningerne. Af de tilskudsberettigede har 17 medier ikke tidligere fået tilskud fra mediestøtteordninger under Kulturministeriet. Af de 17 nye medier er 13 skrevne internetmedier.

Billedet viser, at omlægningen af mediestøtten har betydet, at nye internetmedier er kommet til, og at langt de fleste medier, som tidligere har fået tilskud, også får tilskud fra den nye ordning. Samtidig er der sket omfordeling fra de store medier til mindre og lokale medier, skriver Kulturstyrelsen.

Produktionsstøtteordningen består af tre ordninger: Hovedordningen, supplementsordningen og overgangsordningen. Tilskuddet er minimumstilskud, dvs. det tilskud, som det enkelte medie som minimum vil modtage.

Minimumstilskuddet er beregnet på puljens samlede beløb fratrukket et beløb til eventuelle klager. Når klagefristen er udløbet bliver uforbrugte midler afsat til klager fordelt til alle tilskudsmodtagere. Dvs. at der er en sandsynlighed for, at det endelige tilskudsbeløbet bliver højere for de enkelte medier.

Tilskuddet bliver udbetalt i tre rater i løbet af 2014.

Se listen over medier, der har fået ja, her

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs