MediaWatch

Her er de nominerede til Kristian Dahls mindelegat

Flest journalister fra Information og Jyllands-Posten er blandt de nominerede til mindelegat, der belønner lødig journalistik med gennemslagkraft.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Prisudvalget for 'Redaktør Kristian Dahls Mindelegat' har tirsdag indstillet nomineringer til årets uddeling af mindelegatet.

'Redaktør Kristian Dahls Mindelegat' uddeles til "en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde".

Ved uddelingen lægges vægt på alle tre kriterier: At der er tale om en yngre journalist eller gruppe af journalister, at der er tale om lødig journalistik, og at journalistikken har skabt interesse og debat.

Årets prisvinder udpeges 18. marts.

De nominerede er:

Lasse Skou Andersen (23 år) og Troels Gadegaard Frølich (28 år), Information, for deres dækning af sagen om klimaorganisationen GGGI.

Jeppe Laursen Brock (28 år) og Christian Heide-Jørgensen (40 år), Politiken, for artikelserien "Doping i Danmark", som modigt trængte ind i lukkede miljøer og afdækkede, at doping rækker langt ud over elitesportsmiljøet i Danmark.

Johan Winther (27 år) og Jakob Ussing (37 år), Berlingske, for en vedholdende dækning af omstillingen til grøn energi, herunder afdækningen af solcellesagen.

Steffen Stubager (27 år) og Martin Flink (35 år), Morgenavisen Jyllands-Posten, for en grundig afdækning af arbejdsforholdene i gourmetrestauranter og vanskelighederne for højtuddannede udlændinge på det danske arbejdsmarked.

Sebastian Gjerding (30 år), Information, for en insisterende dækning af stofområdet overvågning med fokus på internettet og ny teknologi.

Kaare Sørensen (34 år), Morgenavisen Jyllands-Posten, for dækning gennem flere år af den såkaldte Headley-sag om et planlagt terrorangreb på Danmark.

Legatudvalget består af:

Formand: Uffe Gardel, Berlingske Business

Henrik Føhns, Danmarks Radio

Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen

Thomas Buch-Andersen, Danmarks Radio

Ditte Valente, Politiken

Gitte Redder, Ugebrevet A4

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs