Melding: Strejke på Politiken fortsætter til i morgen

Politiken-ansatte på journalist-overenskomst fortsætter arbejdsnedlæggelsen i dag, men genoptager arbejdet i morgen.

Morgendagens Politiken skal produceres uden avisens journalister.

Reporterstaben genoptager ifølge flere meddelelser fra Politiken-ansatte på Twitter og Journalisten.dk først arbejdet i morgen.

Avisens journalister nedlagde arbejdet i går og holdt onsdag formiddag fagligt møde. Herefter indkaldte medarbejdnerne chefredaktør Bo Lidegaard til møde 11.30. De ansatte ønskede afklaring på en række områder, før de besluttede, om de skulle genoptage arbejdet. Det handler primært om de fremtidige planer for avisens organisation.

Men Bo Lidegaard har tilsyneladende ikke kunnet give en passende "afklaring". Journalisterne vender i al fald først tilbage til arbejdet i morgen. 

En ny udtalelse fra medarbejderforeningen er på vej, fremgår det af en Twitter-opdatering fra Jakob Sheikh, journalist på Politiken.

Reporterne nedlagde arbejdet i går eftermiddag efter et fagligt møde. Det skete i protest over ledelsens fyring af en kollega, der ikke var blevet tilbudt omplacering. Derudover kritiserer medarbejderne generelt ledelsens kommunikation i forhold til de omlægninger, ledelsen har bebudet vil ske i forbindelse med den løbende omstilling til mere digital mediedrift.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også