MediaWatch

Opsigtsvækkende frifindelse i Koldkrigssag

Det var æreskrænkende, da professor Bent Jensen beskrev Jørgen Dragsdahl som agent, men det var berettiget at skrive om det, lyder Østre Landsrets afgørelse.

Det var æreskrænkende, da professor Bent Jensen beskrev journalist Jørgen Dragsdahl som agent, men det var helt berettiget at skrive om det.

Det fastslog Østre Landsret i dag i en dom, skriver jp.dk, der betegner dommen som opsigtsvækkende.

Landsretten har i dag frifundet koldkrigsforskeren Bent Jensen for at have skrevet og sagt, at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent under Den Kolde Krig.

Landsretten tilsidesætter således den dom, som Retten i Svendborg afsagde den 2. juli 2010. Byretten straffede Bent Jensen med 20 dagbøder á 2.000 kr. og til at betale Jørgen Dragsdahl 200.000 kr. i tortgodtgørelse på grund af 35 ærekrænkende udsagn mod Dragdahl.

Tre dommere var enige i, at Bent Jensen kunne frifindes i sagen.

Retsformand Hans Christian Thomsen siger, at de 35 udtalelser, som var genstand for sagen, er æreskrænkende, men at Bent Jensen frifindes, fordi det var berettiget at skrive om det.  Argumentationen var, at historikere har ytringsfrihed, når de som forskere behandler sager om Den Kolde Krig.

Jørgen Dragsdahl skal nu betale 600.000 kroner i sagsomkostninger til Bent Jensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs