MediaWatch

Politiker i nyt angreb på BT

Ellen Trane Nørby går i en kronik til angreb på BT og journalist Lars Fogt. Olav Skanning afviser kritikken, mens medieforsker kalder det en tendens.

I en kronik i dagens udgave af Politiken tager Venstres medieordfører og politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, bladet fra munden og giver en bredside til BT og specifikt til journalist Lars Fogt.

”BT har gjort det til deres fremmeste mål at udhænge politikere - ikke for det de gør politisk, men derimod som personer. Skade deres troværdighed. Udstille dem som uærlige, griske idioter, så de kan trække den generelle opfattelse af politikere ned og bidrage til en stigende politikerlede,” skriver Ellen Trane Nørby i kroniken, hvor hun samtidig henviser til en historie for nylig i BT - skrevet af Lars Fogt - som beskriver, hvordan studentermedhjælpere hos Trane Nørby 31 gange siden marts 2011 havde ændret i wikipedia-opslaget om deres arbejdsgiver.

En historie, som Ellen Trane Nørby mener, er behæftet med fejl, og som hun havde forstået skulle handle om flere politikere, som også har ændret oplysninger i deres Wikipedia-profiler. Men historien var vinklet ensidigt på hende:

”Det var nu en snæver personsag, og det var også den vinkel, andre journalister og medier ukritisk bragte videre,” lyder det i kroniken, som samtidig kritiserer, at de øvrige mediernes videreformidling af historien.

Ansvarshavende chefredaktør på BT, Olav Skaaning, afviser i Politiken kritikken og kalder det ”ekstremt groft”, at Venstre-politikeren hænger en navngiven journalist ud.

Angrebet kommer efter, at de Radikales Zenia Stampe i december var ude med hård kritik af BT og Lars Fogt, som hun kaldte ”noget nær det tættest man kommer på et beviseligt dumt svin”. Også Venstres Søren Pind har tidligere langet ud efter Lars Fogt, ligesom flere andre politikere har taget kampen op mod journalister og redaktører, som de mener, har hængt dem ud.

Til Politiken siger lektor i journalistik på RUC, Mark Ørsten, at der er tale om en ny tendens, at politikere retter deres kritik mod navngivne journalister.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere