MediaWatch

Politikere: DR og TV 2 må selv finde citat-balance

Politikere vil ikke blande sig i, om DR og TV 2 skal begrænse deres netnyheder for at give plads til dagbladene. De må selv finde balancen, siger Mogens Jensen(S).

Der har i længere tid været debat om, hvorvidt DR og TV 2 står i vejen for, at dagbladene kan drive en forretning på nettet, når de statsejede medier kan gengive avisernes historier gratis på deres hjemmeside.

Bl.a. har Danske Medier foreslået, at der laves citatbegrænsning på længde med en tweet, mens JP/Politikens koncerndirektør Stig Ørskov har foreslået, at DR og TV 2 i lighed med tyske ZDF kunne nøjes med at lægge radio og tv på nettet.

Problematikken har bl.a. fået politikerne til at nedsætte en undersøgelse i forbindelse med det seneste medieforlig, der skal kortlægge citatbrugen mellem de statsejede medier og dagbladene.

Men uanset udfaldet så skal aviserne ikke forvente, at politikerne går ind og begrænser DR og TV 2´s muligheder på nettet – den beslutning ligger hos medierne selv. Det fortalte socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen og Venstres Ellen Trane Nørby til P1 i weekenden:

”Det kan godt være, resultatet er, at DR's hjemmeside ikke skal være ligeså bred som den er i dag, men det vil jeg lade være op til DR at diskutere og beslutte på baggrund af den udredning, der kommer, ” lød det bl.a. fra Mogens Jensen.

DR´s nyhesdirektør Ulrik Haagerup fortalte i sidste uge til MediaWatch, at han var indstillet på en dialog med dagbladene om at finde en balance.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere