MediaWatch

Jelved genoptager medieforhandlinger

Kulturministeren er gået i gang med nye forhandlinger om en kommende mediestøtteordning. Forhandlingerne sigter bredt blandt partierne.

Hvis oppositionen ikke allerede har hørt fra den nye kulturminister, så gør de det snart. Kulturministeriet oplyser nemlig, at Marianne Jelved har genoptaget forhandlingerne om en ny mediestøtteordning, efter de strandede kort før, Uffe Elbæk forlod posten.

Der er tale om "brede forhandlinger", men hvorvidt der sigtes efter en aftale inden årsskiftet, som var en del af Uffe Elbæks plan, kan ministeriet ikke bekræfte.

Desuden er det også yderst uvist, om den nye forhandlingsrunde trækker oppositionen tættere på et bredt forlig, da grundtrækkene i det udspil, som Marianne Jelved har med, angiveligt er de samme som i Uffe Elbæks oplæg.

Det kunne godt tyde på, at oppositionens kardinalpunkt om en kompensation for den øgede lønsumsafgift, der blev aftalt i regeringens og Enhedslistens finanslovaftale, og som påfører dagbladene en ekstraudgift på 40 millioner kroner, ikke bliver imødekommet. I hvert fald var netop det element uden for diskussion, forklarede Uffe Elbæk, da han var minister, og Per Clausen, som i tirsdags havde et sonderingsmøde med den nye kulturminister, udtalte efterfølgende til Dr.dk:

”Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der skal være nye debatter om lønsumsafgiften.”

- TBC

Mere fra MediaWatch

Snapchat indleder samarbejde med H&M

Det sociale medie lægger platform til, at brugerne fremover får mulighed for at ”prøve” digitale designs fra den svenske tøjforretning med augmented reality.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs