MediaWatch

Bloomberg overvejer køb af Financial Times

Kilder tæt på Michael Bloomberg fortæller, at mediemogulen overvejer at indlemme Financial Times-gruppen i hans nyhedskoncern.

New Yorks borgmester og grundlægger af nyhedsimperiet Bloomberg, Michael Bloomberg, er angiveligt interesseret i at købe Financial Times.

Det skriver New York Times på baggrund af kilder tæt på manden, der siden 1982 har samlet en formue på den finansielle nyhedstjeneste, inden han for et par år siden blev storbyens borgmester.

Michael Bloomberg skulle angiveligt være meget forelsket i den britiske erhvervsavis og magasinet The Economist, der vil følge med i en handel. Dog skulle han stadig være usikker på, om købet vil være en god ide, da analytikere vurderer, at Financial Times trods en stærk digital strategi taber penge.

Men holder Bloombergs interesse stik, får en anden stor nyhedskoncern – Thomson Reuters – således konkurrence, da den også spås også at være med i opløbet om den britiske avis.

Analytikere vurderer at hele Financial Times-gruppen, der ejes af udgiveren Pearson, har en værdi på omkring 1,2 milliarder dollar. New York Times skriver, at det beløb burde være inden for både Bloombergs og Thomson Reuters rækkevidde, eftersom koncernerne i 2011 havde en omsætning på henholdsvis 7,6 milliarder dollar og 13,8 milliarder dollar.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere