MediaWatch

JP på boligjagt på Aarhus havn

Der er fire nye projekter i spil til rollen som Jyllands-Postens nye Aarhus-domicil.

Jyllands-Posten leder stadig efter et nyt hovedkvarter, der kan erstatte domicilet i Viby. 

Avisen måtte i maj opgive planerne om et nybygget højhus på Aarhus havn, da ejendomsselskabet bag Europaplads 16 ikke kunne finde finansiering.

Men planerne om at flytte til Aarhus havn er ikke lagt ned. I øjeblikket har avisen fire muligheder i kikkerten: To eksisterende ejendomme og to nybyggerier, siger koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Jens Bruun. 

"Forhåbentlig vil vi inden udgangen af i år vide, om vi bliver i Viby eller rykker ind i byen. Vi har fire gode projekter, så vi tror, at vi lander på noget godt - selv om vi måtte aflyse Europa Plads 16," siger koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Jens Bruun. 

De fire aktuelle projekter ligger i den sydlige del af Aarhus havn - i det område, hvor Aarhus Kommune i øjeblikket bygger et multimediehus, der skal stå færdig i 2014. Det er mellem en kilometer eller halvanden fra Europa Plads 16. 

Det er også en mulighed at blive i Viby. Sker det, vil det enten være i form af en omfattende ombygning eller nybyggeri. Avisen ejer nemlig en del jord, der ligger ubrugt hen. 
Da Jyllands-Posten i 2009 meldte ud, at avisen gik med flytteplaner, blev tidsrammen til 2014. Og trods forsinkelserne med Europa Plads 16 er den tidsplan stadig realistisk, siger Jens Bruun. 

"Det bliver sandsynligvis i slutningen af 2014 eller i begyndelsen af 2015. Et enkelt af projekterne vil være et års tid senere. Men ellers holder vi os inden for den samme tidsramme, plus minus et par måneder," siger han. 

Et fleksibelt - og mindre -  mediehus
Det største benspænd i boligjagten er at finde noget, der ligger rigtigt og passer til en virksomhed i en branche, hvor vilkårene - og behovene - ændrer sig hurtigt. 

"Det største udfordring er at finde den rigtige placering og få lavet byggeriet så fleksibelt, at den kan passe til en medievirksomhed om fem eller ti år," siger Jens Bruun.

Jyllands-Postens særlige situation i forhold til sikkerhed og trusselsniveau har ikke været en afgørende hovedpine i flytteplanerne, siger koncerndirektøren.  

"Det er rigtigt, at vi har et sikkerheds-issue, og det skal vi forholde os til. Men vi har ikke mødt noget modstand på det felt," siger han. 

Under alle omstændigheder skal det nye hovedkvarter være mindre end de 22.000 kvadratmeter store bygninger i Viby, der både omfatter et - lukket - trykkeri, et sætteri og en række værksteder - foruden redaktionslokalerne, der tidligere har huset betydeligt flere medarbejdere, end de gør nu.

Det nye hovedkvarter vil sandsynligvis være knapt halvt så stort, siger Jens Bruun.

- JHT 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs