MediaWatch

Sparerunde på plads på Nordjyske

Nordjyske Medier har nu afsluttet årets anden sparerunde. I alt er fem journalister fratrådt, tre chefstillinger skåret væk og et par ledige stillinger genbesættes ikke.

Nordjyske Medier har nu afsluttet årets anden sparerunde, der skulle finde mellem 5 mio. og 6 mio. kr. på det redaktionelle budget. Det er det pressede annoncemarked, der har gjort det nødvendigt at slanke organisationen. 

I alt har otte medarbejdere forladt mediehuset, mens "et par" ledige stillinger ikke bliver genbesat. 

Mediehuset skar tidligere på ugen tre redaktionelle chefstillinger: en gik på pension, en tog i mod en frivillig fratrædelse og en blev fyret. 

Nu har fem journalister taget imod tilbud om frillig fratrædelse, fortæller chefredaktør Lars Jespersen. 

"I forhold til de journalistiske stillinger er sparerunden slut. Men spareplaner er en on going øvelse, og der vil stadig være besparelser på andre typer udgifter som vedligeholdelse og småanskaffelser," siger chefredaktør Lars Jespersen. 

Han fortæller, at dem, der har taget i mod frivillig fratrædelse, overvejende er journalister, der er på vej på efterløn. 

I alt har Nordjyske Medier nu nedlagt 30 - 35 stillinger over de sidste tre år. Der er nu omkring 206 redaktionelle medarbjedere på Nordjyske Medier. 

 - JHT

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs