MediaWatch

Poul Madsen fortryder ikke ærespris til Kjærgaard

Jan Kjærgaard fik i juni Victor-prisen af Ekstra Bladet for at afdække ”rådden” spindoktor-kultur. Chefredaktøren mener, begrundelsen stadig holder.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen fortryder ikke, at han i juni tildelte avisens omstridte journalist Jan Kjærgaard den såkaldte Victorpris, skriver Jyllands-Posten.

Kjærgaard, som er en af hovedpersonerne i den verserende skattesag, fik prisen for at bryde kildebeskyttelsen og skrive, at spindoktor Peter Arnfeldt havde forsøgt at lække Helle Thorning-Schmidts skattepapirer. Prisen blev givet med den begrundelse, at Kjærgaard dermed fik ”luftet ud i den rådne kultur, som spindoktorer har været med til at skabe på Christiansborg”.

Den eneste hage er, at det under sidste uges kommissionsafhøringer kom frem, at Kjærgaard havde samarbejdet på forskellig vis med netop Peter Arnfeldt – en oplysning, som Poul Madsen ikke kendte til. Han mener dog stadig begrundelsen holder.

”Det, jeg naturligvis kunne have ønsket mig, var, at han havde fortalt om setuppet, sådan at på en kunne have ryddet alt snavset af vejen i december (da Ekstra Bladet fortalte om Arnfeldts mulige læk red.),” siger Poul Madsen til Jyllands.Posten.

- TBC

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs