MediaWatch

Krab-Johansen: Derfor skifter vi ud på Borgen-redaktionen

Børsen skal blive bedre til at sætte dagsorden på det politiske område. Derfor blev avisens politiske redaktør og journalist flyttet fra posten i sidste uge.

I fredags udmeldte Børsen, at størstedelen af avisens politiske redaktion udskiftes per 1. oktober.

Den hidtidige politiske redaktør Ulrik Horn bliver erstattet med Mads Brandstrup, der kommer fra en stilling som politisk medredaktør på Politiken. Desuden bliver Børsens politiske reporter Jørgen Bendsen flyttet fra Borgen-redaktionen. Hans stilling er nu slået op internt på Børsen.

Målet med omrokeringen er at skrue op for den dagsordenssættende politiske journalistik på Børsen, siger chefredaktør Anders Krab-Johansen. 

"Vi synes, at vi gennem halvandet års tid er blevet bedre til at sætte en meningsdagsorden på det politiske område - i kraft af analyser, ledere og kommentatorer. Men vi synes ikke, at vi var gode nok til at sætte en ren journalistisk dagsorden på det politiske område, og det vil vi gerne ændre på," siger han til MediaWatch. 

Han understreger, at Børsen ikke vil ændre sit redaktionelle fokus på det politiske område, hvor avisen har holdt fokus på økonomi, arbejdsmarked og erhvervsliv.  

"Vi håber, at vi kan blive bedre til at sætte dagsordenen på de områder. Der er ikke tale om et fokusskifte," siger han. 

Ansættelsesstop er ophævet
Børsen gennemførte i midten af juni en sparerunde. Det betød - foruden udlicitering af stof og en omlægning af avisen, et ansættelsesstop resten af året.  

Betyder ansættelsen af Mads Brandstrup, at ansættelsesstoppet er slut nu?  
"Sparerunden, der havde en størrelse svarende til fire årsansættelser, var hurtigt overstået. Den skulle gælde året ud, eller indtil besparelserne var gennemført. Vi har holdt et møde med vores medarbejderforening og fik det hurtigt håndteret," siger Anders Krab-Johansen.

Det betyder dog ikke, at Børsen er på jagt efter en ny politisk reporter. Jørgen Bendsens plads på Borgen-kontoret er slået op internt. 

Hvilken rolle den nu tidligere politiske redaktør, Ulrik Horn, skal have på Børsen, vil Anders Krab-Johansen ikke kommentere på endnu. Men han bekræfter, at Ulrik Horn bliver på Børsen. 

 - JHT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs