Mediechefer: Tal for dig selv, Madsen

Kold skulder: En vifte af mediechefer afviser påstand om, at alle forhandler med kilder, som Ekstra Bladet har gjort det i forbindelse med skattesagen.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen var i strid modvind i dagens udgave af P1's 'Mennesker og Medier', der havde ugens afhøringer i Skattesagskommisionen på programmet. 

Ifølge Poul Madsen er det ikke bare på Ekstra Bladet, at forhandlingerne mellem journalister, politikere og spindoktorer er løbet af sporet - sådan er det også på andre medier. Men den påstand afviser cheferne på de største danske nyhedsmedier.

TV 2's Nyhedsdirektør Michael Dyrbye slår over for Mennesker og Medier fast, at TV 2 ”ikke arbejder på den måde, som Ekstra Bladet afslørede om sig selv i Skattesagskommissionen. Når samarbejdet mellem journalister, spindoktorer og politikere bliver et spil, hvor man selv konstruerer historierne holder man demokratiet og journalistikken for nar."

Han svarer videre: 

"Det er skadeligt, og vi tager afstand fra det. Jeg vil ikke anerkende Poul Madsens beskrivelse af, at andre medier gør som Ekstra Bladet. Han skulle have brugt sin position chefredaktør på at styre sine egne journalister i stedet for at gøre Ekstra Bladets problemer til alle andres."

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjergager skriver i en kommentar til programmet, at "den usunde praksis, som Poul Madsen beskriver, trives vist især på Ekstra Bladet, hvor avisen jo har været tæt på selv at bedrive politik. Vi bedriver journalistik, og jeg finder Poul Madsens forsøg på gøre Ekstra Bladets moralske problem til hele branchens for både patetisk og usympatisk."

Også DRs Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup skyder på Poul Madsen, der ifølge DR-chefen "forsøger at gøre sin egen mangel på moral til hele branchens problem" - lige som Politikens Bo Lidegaard klart afviser. Jyllands Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen supplerer med dette skudsmål:

"Jeg kan på ingen måde genkende det bundniveau, som Poul Madsen nu hævder at ville gøre op med på Jyllands-Postens vegne."

Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen mener på linje med Jørn Mikkelsen, at problemet ligger mere hos Ekstra Bladet end i branchen:

"Men det usunde her ligger jo ikke der, hvor Poul Madsen jagter det i spindoktor-systemet. Det ligger hos Poul Madsen selv," lyder det fra Lisbeth Knudsen. 

BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen er mindst kritisk over for konkurrenten:

"Der er afgjort behov for, at man ser med kritisk blik på de 'handler', der foregår i journalistik. Er det gået for langt? Det være sig politisk journalistik, men også indenfor underholdning-, business- og sportsjournalistik. Debatten nu kunne forlede os til at tro at problemet er isoleret til tabloid-pressen. Det synes synes langt mere udbredt på morgenaviser og på tv, der - i modsætning til BT og Ekstra Bladet - er gode og brede lanceringsmedier og nemmere at styre. Her indgås der dagligt handler mellem spindoktorer og journalister/redaktører om hvad der ikke må spørges om i f.eks tv-interview."

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også