MediaWatch

Fynske Medier frygter underskud i 2012

Annoncemarkedet har vist tænder i 2012, og det er endnu uvist, om Fynske Medier kan undgå flere sparerunder i år.

Annonceomsætningen har skuffet hos Fynske Medier - som hos flere andre avishuse - i år. Mediehuset bag blandt andet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis har tidligere på sommeren fortalt, at annonceindtjeningen gik trægt.

Annoncemarkedet har ikke rettet sig op siden, og det er usikkert, om Fynske Medier kan gå gennem 2012 med et overskud, fortæller selskabets adm. direktør, Jesper Rosener.

"Slutningen på andet kvartal og start på tredje kvartal har ikke været gode ved os. Specielt på printmedierne mangler vi en del indtægter fra annoncer. Så det er selvfølgelig ikke en god tid lige nu, så vi skal altså ud at finde supplerende forretningsgrundlag,” siger han.

Jesper Rosener  vil dog ikke kommentere på, præcist hvor meget under budget annonceomsætningen er.

Forventer I et overskud i 2012?
"Det ved vi ikke noget om endnu. Det kan jeg ikke sige noget om."

Overskud i 2011
I 2011 landede Fynske Medier, der ejes af Fyens Stiftstidende og Svendborg Amtsavis, et overskud på 1,8 mio. kr. ud af en omsætning på 529 mio. kr.  Forventningerne var dengang, at 2012 ville give overskud. Men siden har annoncemarkedet, som hos mange andre medier, altså skuffet.  
  
Det har medført to sparerunder i mediehuset. Den seneste i juni, hvor huset gennemførte besparelser for 8 mio. kr. ved at barbere personalegoder væk og tynde ud i antallet af chefstillinger. Ingen blev dog fyret. 

Risiko for flere sparerunder
I forbindelse med den sidste sparerunde meldte chefredaktør på Fynske Medier, Per Westergaard ud, at medievirksomheden ville tage mindre sparerunder løbende i det omfang, det var nødvendigt. Spørgsmålet er, om der er udsigt til, at det bliver nødvendigt i løbet af efteråret. Jesper Rosener svarer, at det endnu er usikkert, om det vil blive tilfældet. 

Hvis annoncemarkedet ikke retter sig op, kan I så komme gennem året uden flere sparerunder? 

"Det kan jeg ikke svare på. Vi vil løbende vurdere vores økonomiske situation."

 - JHT

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs