MediaWatch

Journalister på JydskeVestkysten genoptager arbejdet

De redaktionelle medarbejdere på JydskeVestkysten har besluttet at vende tilbage til arbejdet og samtidig droppet krav om lønstigning i år.

Kampen er tabt i denne omgang, men medarbejderne har sendt et signal til ledelsen.

Det fortæller tillidsmanden på JydskeVestkysten, efter at avisens journalister i dag på et fællesmøde har besluttet at genoptage arbejdet oven på gårsdagens arbejdsnedlæggelse.

Journalisterne havde nedlagt arbejdet, fordi ledelsen havde meldt ud, at der ikke var nogen penge at hente til lønstigninger. Arbejdsnedlæggelsen var overenskomststridig, fordi der var tale om lokale forhandlinger, og Dansk Journalistforbund havde opfordret medlemmerne på avisen til at genoptage arbejdet.

”Arbejdsnedlæggelsen i går skal ses som en protest mod et løndiktat på nul. I dag var der enighed blandt medarbejderne om, at nu har vi sendt et signal om, at vi er meget utilfreds med det her resultat, at vi ser frem til, at der kommer reelle lønforhandlinger næste år,” siger Steffen Lilmoes, der fortæller, at medarbejderne allerede i går godt vidste, at ledelsen ikke ville give sig.

Næste år sker der noget
Ifølge Steffen Lilmoes vil medarbejderne ”ikke kunne holde” til endnu et løndiktat næste år:

”Det er en udvikling, som vi i længden ikke kan stille os tilfreds med. Derfor forventer vi rimelige lønstigninger næste år.”

Administrerende direktør og chefredaktør på JydskeVestkysten, Peter Orry, sagde i går til MediaWatch, at en reallønsfremgang ikke var nogen ”naturlov eller menneskeret”, og at journalister ikke kan forvente lønstigninger i det nuværende klima i mediebranchen. Med mindre billedet ændrer sig fuldstændigt, så tyder det vel ikke på, at der er lagt op til lønstigninger næste år?

”Jo, men det vil vi diskutere med ham næste år.”

- TBC

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs