MediaWatch

Lars Hedegaard bag ny dansk-svensk avis

Planen er at skabe et internationalt modstykke til mainstreampressen. Sådan lyder det fra folkene bag et nyt dansk-svensk avisprojekt, som har den tidligere chefredaktør på Information og nuværende formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, i en hovedrolle.

Planen er at skabe et internationalt modstykke til mainstreampressen.

Sådan lyder det fra folkene bag et nyt dansk-svensk avisprojekt, som har den tidligere chefredaktør på Information og nuværende formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, i en hovedrolle.

Sammen med formanden for det svenske Trykkefrihedsselskab vil Lars Hedegaard oprette en en international papiravis, Dispatch International, skriver Trykkefrihedsselskabets tidsskrift Sappho.

Det er hensigten, at den nye avis, som udgiverne kalder national-konservativ, skal udkomme ugentligt fra den 3. januar 2013. Avisen vil få en bred dækning og omfatte både ”indenrigspolitik, storpolitik, sikkerhedspolitik, økonomi, klima, kultur og meget andet,” siger Lars Hedegaard til Sappho, som samtidig fortæller, at tyngdepunktet kommer til at ligge i Danmark og Sverige.

"Vi vil ikke ligge under for tidsånden, det gælder både hvad angår den grønne ideologi og synet på multikulturalismen. Vi vil heller ikke være med i den anti-jødiske, anti-kristne linje, som man finder i store dele af pressen. Vi bekender os til det judæo-kristne kulturgrundlag. Tonen vil blive pæn, men analyserne skarpe. Og så vil nyhederne blive nogle andre end mainstreampressens," lyder det fra Lars Hedegaard.

Der udgives et prøvenummer af avisen den 30. august, som skal undersøge, om der er interesse for avisen. Prøvenummeret er finansieret af nogle personer, der deler redaktørernes opfattelse af, at der er brug for en ny form for presse. Det vil udkomme som trykt avis på dansk, svensk og engelsk og med online-versioner på dansk, svensk, engelsk og tysk.

- TBC

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs