MediaWatch

Kasi-Jesper lukker munden på Ekstra Bladet

Ekstra Bladet har krænket privatlivets fred og må ikke bringe nye oplysninger om erhvervsmanden Jesper Nielsens verserende sag med SKAT med baggrund i de dokumenter om sagen, som formiddagsavisen er i besiddelse af. Det står klart efter, at Københavns Byret onsdag aften fulgte Jesper Nielsens opfordring om et fogedforbud mod yderligere omtale af sagen.

Ekstra Bladet har krænket privatlivets fred og må ikke bringe nye oplysninger om erhvervsmanden Jesper Nielsens verserende sag med SKAT med baggrund i de dokumenter om sagen, som formiddagsavisen er i besiddelse af. Det står klart efter, at Københavns Byret onsdag aften fulgte Jesper Nielsens opfordring om et fogedforbud mod yderligere omtale af sagen. Retten mener, at Ekstra Bladet har krænket privatlivets fred, men fandt til gengæld ikke grundlag for at fastslå, at dokumenterne i sagen er fremkommet på ulovlig vis. Ekstra Bladet har kæret afgørelsen. Ekstra Bladet kunne mandag fortælle, at SKAT mener at have et trecifret millionbeløb til rådighed hos Jesper ”Kasi” Nielsen, der har tjent en formue på smykkefirmaet Pandora og siden har gjort sig bemærket som blandt andet storsponsor i Brøndby IF og pengemanden bag den nu konkursramte håndboldklub AG København. Erhvervsmanden og hans familie mener, at Ekstra Bladets oplysninger om skattesagen er fremkommet på ulovlig vis, og har af den grund krævet fogedforbud mod yderligere omtale af sagen. En sag, som han i øvrigt selv har kommenteret i et interview med Jyllands-Posten. Nu har SKAT selv politianmeldt sagen for at finde ud af, om der er foregået noget ulovligt. Jesper Nielsen har også tidligere haft held med at få nedlagt fogedforbud mod Ekstra Bladet. I 2008 fik han medhold, fordi retten slog fast, at de emails, avisen dengang baserede sine artikler på, var fremkommet ulovligt.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs