MediaWatch

Læsertal: Søndagslæsere på flugt

Søndagen er ikke længere den store avislæsningsdag, som det var tidligere, viser de seneste læsertal fra Gallup. I 2. kvartal tabte alle titler læsere - i modsætning til 1. kvartal, hvor både Politiken og Nordjyske kunne høste en lille fremgang i forhold til 1. kvartal 2011.

Søndagen er ikke længere den store avislæsningsdag, som det var tidligere, viser de seneste læsertal fra Gallup.

I 2. kvartal tabte alle titler læsere - i modsætning til 1. kvartal, hvor både Politiken og Nordjyske kunne høste en lille fremgang i forhold til 1. kvartal 2011.

Hårdest gik det ud over BT, der tabte hver fjerde søndagslæser i 2. kvartal. Et langt stejlere dyk end avisen oplevede i årets første tre måneder, hvor faldet var 16 pct.

For Ekstra Bladet var udviklingen omvendt - men stadig negativ.  Her var det søndagslæsningen i 1. kvartal, der styrtdykkede med knap 21 pct., mens det er gået lidt langsommere i 2. kvartal, hvor avisen mistede næste 17 pct. af læserne i forhold til samme periode året før.

Gyser for regionale mediehuse
Ud over tabloidaviserne, der primært sælges i løssalg, var 2. kvartal en gyser for de fleste regionale mediehuse. Kun Nordjyske holdt det procentuelle tab under 10 pct.

Århus Stiftstidende, Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten gik alle omkring 15 pct. tilbage.

Politiken bevarer positionen som den mest læste søndagsavis, men måtte også se søndagslæsere falde fra.

- LR

 

 

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs