MediaWatch

Politiken: Mediestøtten skal gives til fri journalistik

Det giver ikke længere mening, at mediestøtten reserveres trykte aviser, skriver Politiken i onsdagens leder.

Det giver ikke længere mening, at mediestøtten reserveres trykte aviser, skriver Politiken i onsdagens leder.

Lederen læner sig op af en kronik fra grundlæggerne af netmediet Zetland, der i mandagens avis slog til lyd for, at digitale medier på lige fod med trykte skal have del i mediestøtten.

"Udgangspunktet må være, at støtten målrettes den undersøgende og uafhængige journalistik, uanset på hvilken platform den formidles," skriger Politiken og tilføjer, at det fordelingsprincip i øvrigt vil komme Politiken.dk til gode. 

Dog må støtten ikke blive en generel erhvervsstøtte, der skal hjælpe medieiværksættere på benene - eller en målrettet indsats for at sikre, at forskellige (parti-)politiske anskuelser kommer til orde, mener Politiken. 

"Støtten til pressen må fordeles efter objektive kriterier til redaktioner, der beskæftiger professionelle journalister og redaktioner," skriver avisen.  

- JHT  
 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs