MediaWatch

MediaCast: Farvel til "Dagbladet" Information

Er den ældre generation af danskere hægtet af den digitale udvikling? Dør morgenavisen? I en ny serie undersøger MediaWatch danskernes medieforbrug set gennem fem generationer. Serien sendes samtidig dagligt i forkortet version på Radio24syv i denne uge. Med livsstilseksperten Niels Folmann som gennemgående figur udfordrer Camilla Mehlsen fra MediaWatch fem mediechefer, som hver for deres medie vil spå om fremtiden.

Er den ældre generation af danskere hægtet af den digitale udvikling? Dør morgenavisen?

I en ny serie undersøger MediaWatch danskernes medieforbrug set gennem fem generationer. Serien sendes samtidig dagligt i forkortet version på Radio24syv i denne uge.

Med livsstilseksperten Niels Folmann som gennemgående figur udfordrer Camilla Mehlsen fra MediaWatch fem mediechefer, som hver for deres medie vil spå om fremtiden.

I det andet indslag fortæller Informations administrerende direktør, Mette Davidsen-Nielsen, om avisens mange læsere midt i livet og om avisens fremtid.

Hun tror på, at avisen har en fremtid som printmedie, men ikke som printmedie alene. Derfor har Dagbladet Information droppet ”Dagbladet” i sit navn, og Mette Davidsen-Nielsen omtaler konsekvent forretningen som ”mediehuset Information”.

”Når vi siger ’Information’ i stedet for 'Dagbladet Information', så understreger det også en udvikling,” siger Mette Davidsen-Nielsen i MediaCast.

Hun understreger dog, at Information kommer til at holde fast i den publicistiske ånd.

"Meget tyder på, at vi ikke behøver at sælge gummistøvler, medmindre de er meget bæredygtige. Vi kan godt holde os ret tæt på den journalistiske substans," siger Mette Davidsen-Nielsen i MediaCast.

Eftersom den digitale tilstedeværelse får stadig større betydning, lancerer Information også en tablet-version i nær fremtid. Men det betyder ikke et farvel til den fysiske verden. Mette Davidsen-Nielsen tror på print en del år endnu og håber, at avisen som medie vil blive det nye forsamlingshus.

Hør MediaCast i player'en her på siden eller hent MediaCast i iTunes eller som RSS.

Du kan høre det første indslag om radioens fremtid med DR's radiochef, Tor Arnbjørn, her.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs