MediaWatch

BT og EB tabte hver 5. søndagslæser

Den nedadgående læserkurve for søndagsaviserne var procentuelt dobbelt så stejl for BT og Ekstra Bladet som for de øvrige dagblade i de seneste tre måneder. Det viser læsertallene fra februar til april fra Gallup.  Ser man bort fra Aarhus Stiftstidende, der også dykkede gevaldigt på søndage, mistede både BT og Ekstra Bladet godt hver femte læser i perioden i forhold til samme periode i 2011 og landede på snit omkring de 300.000 læsere.

Den nedadgående læserkurve for søndagsaviserne var procentuelt dobbelt så stejl for BT og Ekstra Bladet som for de øvrige dagblade i de seneste tre måneder. Det viser læsertallene fra februar til april fra Gallup. 

Ser man bort fra Aarhus Stiftstidende, der også dykkede gevaldigt på søndage, mistede både BT og Ekstra Bladet godt hver femte læser i perioden i forhold til samme periode i 2011 og landede på snit omkring de 300.000 læsere.

På hverdage mistede de to titler også en god bid af læserskaren, men søndagslæsningen står uden tvivl mere for skud.

Ingen søndagsaviser gik fri af fald i månederne - bedst gik det for Weekendavisen og regionalaviserne Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten.

Gratisavisen Søndagsavisen, der lige som Weekendavisen udkommer fredag, er fortsat langt den mest læste "søndagsavis" med et læsertal på 1,297 mio. læsere i snit i perioden. Det er dog et lille fald på 7,3 pct. i forhold til samme måneder året før.

- LR 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs