Politiken klar med nye weekend-sektioner

Når Politiken-læsere vågner om morgen i weekenden d. 12-13. maj, kan de stå op til en redesignet weekendavis. Politiken lancerer nemlig den weekend et nyt avisudseende, ny papirtype og slår flere weekend-udgivelser sammen samt laver nye. Om lørdagen kommer der en ny kultursektion – KULTUR – i tabloidformat, som fortsat vil indeholde interviews, reportager og billeder fra kulturlivet. Desuden vil også litteraturstoffet om lørdagen være at finde i KULTUR, som fremover trykkes på forbedret papir.
Thomas Bo Christensen

Når Politiken-læsere vågner om morgen i weekenden d. 12-13. maj, kan de stå op til en redesignet weekendavis. Politiken lancerer nemlig den weekend et nyt avisudseende, ny papirtype og slår flere weekend-udgivelser sammen samt laver nye.

Om lørdagen kommer der en ny kultursektion – KULTUR – i tabloidformat, som fortsat vil indeholde interviews, reportager og billeder fra kulturlivet. Desuden vil også litteraturstoffet om lørdagen være at finde i KULTUR, som fremover trykkes på forbedret papir.

”Det står ikke nogen steder, at kultur-sektionen absolut skal være i broadsheet-format. Med den nye tilpasning kommer kulturen om lørdagen til at ligne de andre weekend-sektioner, og det kommer til at få et mere magasin-agtigt præg, hvilket giver nogle redaktionelle muligheder, ligesom det er tanken, at sektionen også får en vis gemmeværdi. Og endelig er vi sikre på, at vi får Danmarks største kultur-sektion,” siger annoncedirektøren på Politiken, Henrik Børjesson, der samtidig understreger, at der ikke er planer om, at avisens kultur-sektion skal udkomme i tabloid-format i hverdagene.

Om søndagen kommer der også en ny sektion - Spis&Bo. En sektion, som kombinerer det tidligere MAD-tillæg og bolig- og vin-stoffet fra LørdagsLiv.

”Vi oplever, at mad- og boligstoffet matcher hinanden så godt, at det er helt naturligt netop at give disse to stofområder et fælles liv i Spis&Bo. Samtidig giver det spændende muligheder for os i forhold til annoncører, eftersom vi bedre kan kombinere nogle brancher. F.eks. med hensyn til køkkenfirmaer, annoncører for køkkenmaskiner, indretning, gadgets osv.” siger Henrik Børjesson, der fortæller, at også det tillæg trykkes på forbedret papir.

Brug for nytænkning på svært marked
Desuden vil vidensstoffet fremover blive placeret i 1. sektion om søndagen, og som konsekvens af det nedlægges Viden som selvstændig sektion. Stillingsmarkedet flyttes samtidig fra den tidligere Viden-sektion til 1. sektion.Udover disse nyheder bliver ugens øvrige tabloidsektioner Økonomi, FILM, iBYEN, LørdagsLiv og REJSER redesignet, og REJSER udkommer også fremover på forbedret papir.

Henrik Børjesson vil ikke sætte tal på avisens annonce-forventninger til de relancerede tillæg, men siger, at der bl.a. er stor tiltro til, at den nuværende omsætning på mad- og bolig-området vil forberedes kraftigt. Omvendt er han ikke bleg for at erkende, at tidens annoncemarked er svært:

”Vi har set en tendens til, at de store annoncører på det nationale marked har kørt med en faldende omsætning. Derfor vil vi prøve at få flere kunder ind ved at sætte nye tiltag som det her i gang for at få annonceomsætningen hjem, efter at markedet har været under pres i lang tid.”

Han tilføjer, at foruden relanceringen af weekend-tillæggene, så vil et andet indsatsområde for avisen være særtillæg, som det Politiken lancerer i forbindelse med sommerens EM-slutrunde i fodbold:

”Det er en måde at være offensiv på i et svært marked. Derudover prøver vi på at finde muligheder for, hvordan man annoncemæssigt kan kombinere det digitale område med print. Det er det, man kan gøre i dagens marked, men det er endnu lidt i støbeskeen,” siger Henrik Børjesson, der bl.a. peger på, at Politiken i fremtiden vil fokusere endnu mere på partnerskaber med annoncører i stil med det samarbejde, som avisen har med foto-firmaet Canon på deres online-foto-site.

- TBC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også