"Vi venter spændt på ledelsens udmelding"

12 ud af 166 JP-journalister må i morgen sige farvel til redaktionen i Viby eller København. Det er resultatet af forhandlingerne mellem ledelse og medarbejdere om løsningen på den bundne opgave; find besparelser for 14 mio. kr. på redaktionerne.

12 ud af 166 JP-journalister må i morgen sige farvel til redaktionen i Viby eller København. Det er resultatet af forhandlingerne mellem ledelse og medarbejdere om løsningen på den bundne opgave; find besparelser for 14 mio. kr. på redaktionerne.

"Antallet af fyringer er halveret, så efter omstændighederne er vi tilfredse - selvom det er 12 for mange," siger tillidsmand på Jyllands-Posten Bo Jørgensen, der ikke vil ind på, hvordan fyringerne er fordelt på de enkelte redaktioner, eller hvorvidt afskedigelserne rammer bredt eller mere smalt.

Ifølge ledelsen skal kvaliteten i avisen opretholdes, hvordan ser I mulighederne for det?

"Jamen, det er op til ledelsen. Der må nødvendigvis ske ændringer i avisen med færre medarbejdere, og derfor venter vi spændt på ledelsens udmelding om, hvad der skal ske," siger Bo Jørgensen, der er enig med ledelsen i, at det er vigtigt at sikre aviskvaliteten, men umiddelbart har svært ved at se, hvordan det skal lade sig gøre.

Nødvendig for overlevelse
Jyllands-Postens spareøvelse, der i alt skære omkostninger for 25 mio.kr. årligt, udstiller det dilemma, mange dagblade står i. Avisforretningen er stadig den mest lukrative, men må alligevel også stå for skud i sparerunder som den aktuelle på JP for at sikre penge til at investere i nye digitale tiltag - selvom ingen reelt ved, hvordan og hvor god den digitale avisforretning bliver. Usikker eller ej er det alligevel en nødvendig kurs, mener tillidsmanden. 

"Den udvikling er pinedød nødvendig for vores overlevelse," siger Bo Jørgensen.

Da Berlingske Media var igennem en fyringsrunde tidligere på året, var et af resultaterne, at ledelsen forpligtede sig til at melde klarere ud om, hvilke kompetencer der fremover ville blive brug for på redaktionerne - så journalisterne fik bedre mulighed for at efteruddanne sig til større jobsikkerhed. Det tema er også aktuelt på Jyllands-Posten, selvom arbejdet ikke er formaliseret.

"Vi kan kun opfordre ledelsen til at gøre medarbejderne opmærksom på, hvilke kompetencer der er brug for f.eks. ved de årlige MUS-samtaler. Det er også noget, vi vil øge vores fokus på, at vores kolleger får bedre mulighed for at fremtidssikre sig jobmæssigt." 

 - LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også