MediaWatch

BT beklager topscorer i Pressenævnet

BT er ikke glad for at læse Pressenævnets årsberetning for 2011. For deri finder man, at BT har været det medie med flest tabte sager i Pressenævnet. I syv ud af 13 sager afgjorde nævnet, at formiddagsavisen havde overtrådt de presseetiske regler. Og det lader til, at påsken har været anledning til selverkendelse. I hvert fald har Olav Skaaning Andersen meldt ud, at det er tid til en opstramning på BT.

BT er ikke glad for at læse Pressenævnets årsberetning for 2011. For deri finder man, at BT har været det medie med flest tabte sager i Pressenævnet. I syv ud af 13 sager afgjorde nævnet, at formiddagsavisen havde overtrådt de presseetiske regler.

Og det lader til, at påsken har været anledning til selverkendelse. I hvert fald har Olav Skaaning Andersen meldt ud, at det er tid til en opstramning på BT.

”Syv tabte sager i Pressenævnet er for mange. Selv om vi langt fra er enige i alle afgørelser, vil vi gøre alt for at nedbringe antallet af sager her i 2012,” siger han og fortsætter:

”Vi ønsker at præsentere sande og præcise oplysninger for vores læsere, og når vi laver fejl, er det stærkt beklageligt. Derfor strammer vi op, og er parate til at rette fejl hurtigt og tydeligt,” siger Olav Skaaning.

Pressenævnets rolle til debat
Selverkendelsen kommer i en tid, hvor Pressenævnets rolle i sådanne sager er blevet heftigt debatteret. De mediepolitiske ordførere, herunder blandt andet Mogens Jensen (S) og Ellen Trane Nørby (V), har talt for at give Pressenævnet mulighed for at kunne uddele bøder til medier, der overtræder de presseetiske regler.

”Vi vil gøre op med organisationer, der bliver hængt ud på et usandt grundlag og samtidig belyse, hvilket ansvar medierne har i det sammenhæng, bl.a. også for at berigtige oplysninger,” har Mogens Jensen tidligere udtalt.

Danskerne synes også det er en god idé at lade Pressenævnet uddele bøder. 4 ud af 5 danskere synes – ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov og Burston-Marsteller – at medierne skal have stillet skrappere krav til presseetikken.

Men medierne selv er ikke meget for at lade Pressenævnet sanktionere. Det presser ytringsfriheden, lyder argumentet.

”Men vi hilser debatten meget velkommen. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at være selvregulerende, men hvis vi skal blive selvregulerende, er det vigtigt at have stort fokus på, at presseetikken skal tages dybt seriøst. Det sikrer man ved at have en sund og faglig debat. Det er vigtigt at vi som medier og journalister selv går ind og kigger på, hvad der skal justeres,” siger Mogens Blicher Bjerregård, der er formand for Dansk Journalistforbund.

- CT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs