MediaWatch

Global: Pinterest vil tjene penge


 


 

‘Pinterest’-trafik i ny raketvækst - nu skal der kapitaliseres
Det sociale billeddelingssite Pinterest fik en eksplosiv trafikstigning på 52 pct. i februar til 17,8 millioner brugere i år i forhold til samme måned i 2011. Al den dejlige trafik skal nu omsættes til kroner og øre, og derfor har Pinterest hyret Facebooks tidligere “director of monetization” - altså en form for kapitaliseringsdirektør. Målrettede annoncer er en af de muligheder, der ligger lige til højrebenet, vurderer analytiker, ifølge Fortune.com.

Kinnevik har købt 89 pct. af Metro-aktier
Kinnevik har nu købt 89 procent af A-aktierne og 91 procent af B-aktierne i Metro, som Kinnevik vil afnotere fra Børsen. Fristen for at flere aktieejere kan tage imod Kinneviks købstilbud forlænges nu til 4. april. Kinneviks adm. direktør Mia Brunell Livfors er meget tilfreds med, at så mange aktionærer har bidt på investeringsselskabets opkøbstilbud, der i alt har en værdi af ca. 560 mio. svenske kr.. Det skriver Dagensmedia.se på baggrund af en note fra Direkt. 

Aftenposten laver “whistleblower”-ordning
Kilder skal kunne levere dokumentation til norske Aftenposten uden frygt for, at deres identitet bliver kendt. Derfor har avisen lanceret en krypteret “whistleblower-ordning”, der hindrer, at kildens identitet kan spores. Men de oplysninger avisen får ind på den måde vil blive behandlet og analyseret på samme måde som alle andre oplysninger, siger chefredaktør Hilde Haugsgjerd til avisens website, ifølge Journalisten.no.

Tippeliga-tsunami i norske medier
Når Tippeligaen sparkes i gang i dag, kommer norske seere til at kunne se topfodbolden via 13 forskellige mediekanaler, skriver Kampanje.com. Ud over de traditionelle tv-sendinger på TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Sport og Max, kan man se Tippeligaen på Canal+ og web-tv-satsningen C Sports. Canal+ har også indgået partnerskap med både Dagbladet, seks lokalaviser fra A-pressen samt Telenors nye indholdsplatform på nettet, Comoyo. Telenor giver samtidig alle bredbåndskunder, samt parabol- og kabel-tv-kunder med pakkene Total og Sport mulighed for at se Tippeligaen gratis. Og den kan også føles via IPTV-leverandøren Altibox. Skræmmende.

Tilbagegang for Berlusconi-medier
Mediaset, der er den detroniserede italienske premierminister Silvio Berlusconis medieselskab, har haft et fald i 2011-resultatet på 36 pct. til 225 mio. euro. Det skyldes blandt andet dårlig annonceudvikling for tv-kanalerne i både Italien og Spanien. Det skriver Guardian.co.uk. Andre europæiske tv-selskaber har indtil nu rapporteret forrygende resultater, såsom tyske ProSiebenSat1.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs