MediaWatch

Lidegaard advarer mod stramninger

Politikens chefredaktør Bo Lidegaard og DDF-formand Ole Dall ser politikernes ønske om at stramme reglerne for pressen som en glidebane.

Politikerne risikerer at bevæge sig for langt ind i redaktionslokalerne med deres nye og vidtgående oplæg til stramninger af reglerne for pressen, som et enigt Folketing står bag.

Det mener formanden for Danske Dagblades Forening Ole Dall og Politikens chefredaktør, ifølge Politiken.dk. En undersøgelse blandt 1.000 danskere viser opbakning til politikernes kritik.

"En fri presse giver ikke redigeringen videre til myndighederne eller overlader til myndighederne, hvor en rettelse skal stå, og hvad den skal fylde. Dagspressen har ved egen selvjustits vedtaget, at man fremover bringer rettelser og kendelser på en fast side, typisk side 2, der er et letgenkendeligt sted. Og det tror jeg vil tilfredsstille mange," siger Ole Dall til Politiken.dk.

Også Bo Lidegaard advarer mod stramningerne, der blandt andet lægger op til, at Pressenævnet kan uddele bøder, og at rettelser skal bringes i en lignende opsætning, som den fejlagtige artikel.

"Politikerne skal passe på, at de ikke overskrider grænsen. Lige så alvorligt vi skal tage kritik fra Pressenævnet, lige så stærkt må vi insistere på, at det er os og kun os, der redigerer avisen. Alt andet fører et sted hen, vi ikke vil, hvor det er en myndighed, der redigerer avisen," siger Bo Lidegaard til Politiken.dk.

Dansk Journalistforbund og Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert er ligeledes kritiske over for politikernes stramninger.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs