MediaWatch

World Press Photo-priser til JP og Politiken

Fotografen Lærke Posselt fra Politiken har taget årets bedste portræt, ifølge en af verdens mest anerkendte fotokonkurrencer World Press Photos. Vinder-billedet er af den iransk-fødte, danske skuespillerinde Melisa Mehraban.

Fotografen Lærke Posselt fra Politiken har taget årets bedste portræt, ifølge en af verdens mest anerkendte fotokonkurrencer World Press Photos.

Vinder-billedet er af den iransk-fødte, danske skuespillerinde Melisa Mehraban.

"Jeg havde overhovedet ikke regnet med noget som helst. Det er lidt spøjst at vinde for et portræt. Jeg havde sendt mine billeder ind til World Press nærmest fordi, at det bør man bare gøre," siger Lærke Posselt til Politiken.dk.

En fotoserie fra den egyptiske hovedstad Kairo, da revolutionen var på sit højeste, kastede en tredjeplads af sig til Jyllands-Posten-fotograf Jan Dagø i kategorien "People in the News, stories", skriver Jp.dk.

"Jeg skal lige vænne mig til det, for jeg havde ikke forventet at vinde i år. Der var så mange gode fotoserier fra Libyen og Egypten, og når mængden bliver større er det sværere at vinde," siger Jan Dagø til Jp.dk.

Det er fjerde gang, at han vinder en World Press Photo-pris.

Se alle vinderbillederne her.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs