Metro-aktionærer afviser næppe salg

Metros mindre aktionærer har næppe den store interesse i ikke at sælge til Kinnevik, hvis storaktionæren får held til at sætte sig tungere på selskabet og tage det af børsen.
MediaWatch

Netop som Metro International så småt kan præstere et overskud, kommer storaktionæren Kinnevik med over 40 procent af aktierne buldrende med et tilbud om køb af de resterende aktier til en værdi, der ligger over 40 pct. højere den gennemsnitlige aktiepris for de seneste tre måneder.

Det svarer dog stadig ikke til særligt meget, fordi Metro-aktien længe har kostet under en krone, hvilket ifølge flere analytikere er undervurderet.

Især nu hvor selskabet har solgt fra og lavet franchise-aftaler samt fået foden inden for på nye markeder som i Asien og Sydamerika samt Rusland, hvor vækstraterne har det noget bedre end i økonomisk nødlidende Europa.

Anbefaler ikke et salg
Af samme grund vil en del aktionærer formentlig være vrangvillige over at skulle sælge til Kinnevik, vurderer Henrik Schultz, analytiker i investeringsbanken Argo Securities.

“Jeg ville nok ikke anbefale aktonærerne at sælge. Kinnevik har jo set, at selskabet er kommet igennem en vanskelig periode, og så står det reelt til en anden og højere værdivurdering, som kan ligge på fem eller ti kr. per aktie. Så det er smart af Kinnevik at købe nu til en lavere pris, for værdien er på sin vis kunstigt lav, selvom de finansielle resultater i Metro har været ringe tidligere,” siger Henrik Schultz.

Æder buddet
Ikke desto mindre, er der stor sandsynlighed for, at de mindre aktionærer æder buddet fra Kinnevik, som de skal tygge på fra 22. februar til 20. marts. For hvis Kinnevik tager Metro International af børsen, mister aktionærerne adgang til en masse af de informationer, som et børsnoteret selskab er forpligtet til at oplyse. De vil som mindretalsaktionærer heller ikke få den store indflydelse på, hvordan Kinnevik vælger at forvalte selskabet, hvis aktiekurs de i sagens natur heller ikke kan følge eller spekulere i.

“Eksterne aktionærer vil være tredjehjul i den konstruktion, og det vil være svært for dem at obstruere Kinneviks planer, fordi Metro og Kinnevik kender hinanden så godt (Kinnevik har været investor siden Metros grundlæggelse i 1995, red.). Hvis Metro International tages af Børsen, er det derfor ikke så morsomt for aktionærerne, men alligevel ville jeg nok stemme nej, hvis det var mig,” siger Henrik Schultz.

Muligt videresalg
Kinnevik pønser nemlig muligvis på at børsnotere Metro igen, eller på at sælge det videre, mener Henrik Schultz.

“Om to til fem år, når værdien er steget, kunne man måske finde på at børsnotere igen. Vi går jo også alle stadig og venter på, at Metro International bliver købt af en stor international mediekoncern. Det har tidligere været et problem i forhold til et salg, at Kinnevik har ejet så meget uden at være helejer, men hvis News Corp. eller andre henvender sig efter Kinneviks opkøb, skal de udelukkende tale med en ejer,” siger Henrik Schultz.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også