Berlingske udliciterer magasin

Medarbejderne på Berlingske er dybt utilfredse med ledelsens oplæg til, hvordan produktionen kan hænge sammen, når cirka 11 redaktionelle stillinger på avisen kan nedlægges, som led i spareplanen, der blev meldt ud tidligere på måneden.

MediaWatch

Medarbejderne på Berlingske er dybt utilfredse med ledelsens oplæg til, hvordan produktionen kan hænge sammen, når cirka 11 redaktionelle stillinger på avisen kan nedlægges, som led i spareplanen, der blev meldt ud tidligere på måneden.

Det betyder nemlig blandt andet, at produktionen af avisens magasiner skal lægges ud i byen. På et medarbejdermøde i dag, er de blevet enige om en fælles opsang til ledelsen.

”På mødet erfarede vi, at ledelsen agter at udlicitere Boligen. Vi mener, at det er en helt forkert og stærkt kritisabel beslutning, når det gælder Berlingskes kvalitet og troværdighed. Udlicitering er en helt forkert vej at vælge, og vi har i dag bedt Dansk Journalistforbund om at følge denne sag tæt,” skriver Berlingske Medarbejderforening i meddelelsen.

Absurd hvis ledige stillinger ikke besættes internt
Den opfordrer desuden kraftigt til, at de i alt seks stillinger, der indtil nu står ledige på Berlingske, samt yderligere tre der kan komme ved frivillig fratrædelse, bliver besat internet.

”I denne situation vil det være absurd og helt uforståeligt for os, hvis ledelsen undlader at besætte disse stillinger internt og i stedet vælger at afskedige,” lyder det fra medarbejderne, som fortsætter:

”Vi forventer derfor, at ledelsen besætter stillingerne internt, og at den i det hele taget sørger for, at eventuelle omrokeringer sker med størst mulig hensyntagen til den enkelte medarbejder.”

Håb om at undgå fyringer lever
Selvom hele 87 stillinger skal nedlægges ifølge spareplanen, er en del af stillingerne vakante, og tillidsrepræsentant Frederik Juel håber fortsat på, at det kan lade sig gøre at finde dem, uden at ledelsen griber til fyringer.

”Vi håber stadig på, at det kan gå op, men nu går vi ind i den sidste del af forhandlingerne," siger han.

Samtidig står det klart, at andelen af medarbejdere, der har et ønske om frivilligt at fratræde svinder ind i takt med, at sparerunderne fortsætter.

”Der var også nogle tilbud om fratrædelser sidste efterår, så ja, lige her og nu, er den mulighed ved at være udtømt," siger Frederik Juel.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også