MediaWatch

Politiken: B.T. timede Thorning-historie til valgkamp

En skatteekspert beskylder i Politiken B.T. for at have holdt på historien om Helle Thornings skatteforhold til valgkampens hede - B.T.'s chefredaktør afviesr.

En skatteekspert, der var citeret i B.T.'s artikel om Helle Thornings skatteforhold, beskylder nu avisen for at være politisk  motiverede. Det skriver Politiken.

Han siger, at avisen kontaktede ham en hel måned før de bragte historien, men at de ventede med at bringe den til bare få dage før valget.

”Jeg sagde til B.T., at der ikke var fugls føde på sagen, men det gad de selvfølgelig ikke skrive. Det er for tyndt af B.T. at køre historien en uge før valget og det ligner en politisk deltagelse til fordel for den borgerlige regering,” siger Aage Michelsen fra Aarhus Universitet.

Chefredaktør for B.T. Olav Skaaning Andersen afviser anklagerne.

"Aage Michelsens oplysninger i dagens Politiken er helt uhørte, for det er ganske enkelt ikke sandt, når han siger, at vi en måned før offentliggørelsen af historien kontaktede ham. Derfor er historien i Politiken baseret på forkerte oplysninger," siger Olav Skaaning Andersen til jp.dk.

"Vi har citeret Aage Michelsen i denne sag, og vi har citeret andre eksperter, der har sagt, at der ikke er noget i sagen. Så vi har haft både for og imod med i vore historier. Jeg kan også afvise, at timingen af denne historie er politisk motiveret," siger Olav Skaaning Andersen og fortsætter:

"Den er udelukkende journalistisk motiveret. Vi har arbejdet på at få disse oplysninger i omkring et år, og derefter er fulgt en kort og nødvendig researchperiode, før vi bragte historien."

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs