MediaWatch

Kresten Schultz: Halv sejr for Berlingske

Berlingskes relancering er på mange måder vellykket - men savner en relancering af avisens længde, mener Kresten Schultz-Jørgensen.

Berlingske er landet godt med sit nye aviskoncept, bedømmer den tidligere chefredaktør på Dagen, Kresten Schultz-Jørgensen i en anmeldelse i Politiken.

På den positive side vægter et højt designmæssigt ambitionsniveau og en mere konceptuel avis med 1. sektions nye opslag ’nationalt’ og ’globalt’ og integrationen af kultur og debat samme sted.

Til gengæld kunne avisen lige som mange film vinde ved at blive klippet ned. 

"Sagt enkelt: Hvis den nye avis skal være klar og international, hvorfor kræver alene dissekeringen af sektion inden i sektion så et køkkenbord af de mellemstore?" skriver Kresten Schultz-Jørgensen, der tildeler fire ud af seks stjerner.

- LR

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs