Mecom-uro forhaler direktørskifte

Så længe Mecom er et ledelsesmæssigt hvepsebo, holder kvalificerede direktør-kandidater sig væk, vurderer aktieanalytiker Henrik Schultz.
Tine Brødegaard Hansen

Fredag trak aviskoncernen Mecoms bestyrelsesformand Alasdair Locke sig fra sin post, som i stedet er overtaget af bestyrelsesmedlemmet Stephen Davidson.

Dermed fortsætter uroen i selskabet, der siden midten af januar har stået uden adm. direktør, da dets stifter David Montgomery blev smidt på porten af oprørske aktionærer.

Henrik Schultz, aktieanalytiker i Argo Securities og repræsentant for mindre Mecom-aktionærer, tvivler på, at der bliver udnævnt en ny direktør for selskabet, så længe bestyrelse og aktionærer tilsyneladende ikke kan nå til enighed om strategien.

"En ny og kvalificeret adm. direktør vil ikke lokkes ind i et hvepsebo som Mecom, hvis det ikke står klart, hvad der forventes af direktøren, og hvad denne vil blive målt på. Derfor må Mecom starte fra toppen med, at bestyrelse og aktionærer bliver enige om en strategi, før man kan finde en ny direktør. Når det sker, går det sikkert ret hurtigt, for de har uden tvivl linet flere egnede direktøremner op," siger Henrik Schultz.

Strategien klar i foråret
Når Mecom i løbet af foråret skal afholde en generalforsamling, forventer han, at strategien senest vil stå klar.

"Et selskab vil nødig komme i den situation, at bestyrelsesformanden på en generalforsamling må indrømme, at der ikke kan opnås enighed om den fremtidige strategi. Der skal helst kun være et forslag, som en samlet bestyrelse bakker op om. Derfor bliver generalforsamlingen en milepæl, som kan give et fingerpeg om selskabets strategi. Hvis nye bestyrelsesmedlemmer skal vælges her, skal de også gøre rede for, hvad de står for, og hvad de vil," siger Henrik Schultz.

Arbejdsro ønskes
Efter den værste økonomiske krise lader til at være overstået, og Mecom er i gang med at betale af på sin gæld, er uenighederne i selskabet blusset op anført af dets stærke aktionærer. Men Henrik Schultz håber, at de snart falder til ro igen.

"Jeg synes ærligt talt, at de store aktionærer burde træde i karakter og bestemme sig for, hvad de vil med selskabet, så det kan få arbejdsro," siger Henrik Schultz.

Afgående Alasdair Locke skulle ifølge guardian.co.uk være David Montgomerys allierede i den fløj, som ønsker en fortsættelse af selskabets oprindelige strategi.

"Der er dels en modificeret udgave af den oprindelige strategi, hvor man løbende udvikler de eksisterende selskaber (i Holland, Polen, Norge og Danmark, red.) samt begynder at investere igen, når økonomien og annoncemarkederne begynder at komme sig. Over for det er en diamentralt modsat fløj, som ønsker fokus på færre markeder og at nogle af selskabets værdier bliver realiseret (f.eks. ved frasalg, red.), så der kan udbetales penge til aktionærerne," siger Henrik Schultz.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også