DF støtter ny lup på mediestøtten

Der er opbakning fra DF til kulturministerens beslutning om at granske mediestøtten på ny, men foretrækker en hurtigere proces.
Tine Brødegaard Hansen

Netmedierne og oppositionen er ikke begejstrede for, at mediestøtte-debatten skal simre i endnu et år uden konkrete tiltag i et nyt udvalg, der igen skal granske mediestøtten. Men utilfredsheden får ikke næring hos regeringens støtteparti Dansk Folkeparti.

Her er medieordfører Karin Nødgaard ikke modstander af kulturministeriets opfindelse, men hun undrer sig over, at udvalget har helt til oktober næste år til at arbejde med sit kommissorium.

"Jeg synes, tidshorisonten er lidt lang, og det ville være fint, hvis man kunne komme frem til nogle konklusioner tidligere. Sammen med regeringen har vi før nedsat udvalg, der har kunnet klare deres opgave på kortere tid," siger Karin Nødgaard og tilføjer:

"Men det er udmærket, at der bliver set på området igen, selv om vi har fået en rapport ('Anker Brink Lund-rapporten', red.), er det fint, at man ikke bare tager udgangspunkt i den," siger Karin Nødgaard.

Kritikerne mener, at det nye medieudvalg er en syltekrukke for, at kulturministeren undgår at kaste sig ud i den betændte mediestøttedebat, der blandt andet kan involvere en omfordeling af midler. Men den holder ikke, mener Karin Nødgaard.

"Både Mogens Jensen og Socialdemokraterne ser jo valg alle vegne og hele tiden. Det tema bliver alle politiske diskussioner spændt op på, og det er jeg ved at være træt af. Valget kan blive udskrevet i eftermiddag eller til næste år, så det er forkert demokratisk og samfundsmæssigt at hænge sig så meget i det."

Selv om kommissoriet for det nye medieudvalg blandt andet skal inddrage 'Anker Brink Lund-rapporten' om mediestøtten, mener kommentator Niels Kraus-Kjær, at det nye udvalg netop er udtryk for, at den første rapport ikke faldt i god politisk jord hos kulturministeren.

"Med nedsættelsen af udvalget har ministeren i realiteten skrottet det udredningsarbejde, som professor Anker Brink Lund afleverede i fjor efter to års forarbejde. Det eneste, der synes at være enighed om, er, at den nuværende støtte – hvoraf DR-licens og momsfritagelse til dagbladene er de store klumper – ikke tager højde for fremtidens elektroniske medievirkelighed. Anker Brink Lunds model gav ifølge kulturministeren for meget magt til ganske få mennesker," skriver Niels Krause-Kjær i sin klumme i Berlingske Tidende.

Læs også indlægget: Da mediebranchen blev lidt paf ...

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også