MediaWatch

Svenske aviser genoptrykker Muhammed-tegning

Efter afsløringen af mordplanerne på den svenske kunstner, Lars Vilks, har flere svenske aviser i dag bragt hans omdiskuterede Muhammed-tegning fra 2007.

Flere svenske aviser har i dag trykt den svenske kunstner Lars Vilks kontroversielle tegning af profeten Muhammed fra 2007. Det sker i forbindelse med, at syv personer, der angiveligt har haft planer om at myrde Lars Vilks, i går blev anholdt i Irland. Det skriver dagensmedia.se.

Motivet skulle være hævn for det omstridte værk, der i lighed med Jyllands-Posten tegninger af  profeten vakte voldsom vrede i den muslimske verden, da det blev offentliggjort.

Expressen, Dagens Nyheter og Sydsvenska Dagbladet er tre af de dagblade, der har valgt at genoptrykke Vilks tegning - som en del af nyhedsformidlingen, ikke for provokationens skyld understreges det.

"Som led i det journalistiske nyhedsarbejde var der behov for at vise læserne, hvad det handler om. Derfor bringer vi tegningen, " siger Dagens Nyheters chefredaktør Gunilla Herlitz.

Aftonbladet hører til de aviser, der har valgt ikke at genoptrykke.

"Billedet har ingen nyhedsværdi i dag. Det havde det i 2007. ... At publicere det samme billede nu ville være en manifestation. Jeg vurderer ikke, at en sådan manifestation skulle kunne bidrage med noget konstruktivt," skriver chefredaktør Jan Helin, Aftonbladet, på sin blog.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs