MediaWatch

DR klar med nyt kultursite

Kulturguiden nedlægges på dr.dk - indholdet lægges i stedet sammen med kulturnyhederne på dr.dk på ét, samlet kultursite.

Mandag den 18. januar lancerer DR et nyt kultursite på dr.dk under navnet og adressen dr.dk/kultur. Hidtil har DR’s kulturbrugere kunnet finde kulturnyheder under dr.dk/nyheder, mens kulturelt programindhold fra DR’s platforme er blevet samlet på sitet ’Kulturguiden’.

”Vi har konstateret, at det måske har forvirret brugerne lidt med to kultursites. Samtidig er der rigtig meget stof og tyngde på Kulturguiden, men det er typisk nyhederne, folk kommer ind gennem,” fortæller kulturredaktør Ida Holten Ebbesen.

Derfor bliver de sites ny lagt sammen, så kulturbrugerne får nemmere adgang til DR’s kulturudbud fra radio og tv via nyhedssitet.

”Der har ligget masse godt stof og gemt sig, som har haft svært ved at finde ud til brugerne,” siger Ida Holten Ebbesen.

Samtidig skal samarbejdet på tværs af platformene styrkes. Kulturmedarbejderne i DR bliver opfordret til at være opmærksomme på, om de undervejs i deres programmer dukker oplysninger op, der kan gøre sig som en nyhed. Hvis der således opstår en kulturnyhed i løbet af et længere radiointerview, kan den pitches til en nyhedsjournalist, der skriver nyheden, hvorefter den kan lede brugeren hen til radioudsendelsen.

Ud over at bidrage med kulturnyheder og styrke tilgængeligheden til DR’s kulturproduktion overvejer redaktionen muligheden for guidende funktioner, som fortæller brugerne om de forskellige kulturtilbud, der findes.

”Det er også noget, kulturbrugerne har glæde af. Når man skriver om kulturstof, er der både den kritiske, kulturjournalistiske tilgang og rollen, som guider og inspirerer,” siger Ida Holten Ebbesen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere