Henrik Schultz: Mecom-bud på Nyhedsavisen usandsynligt

Det virker "ekstremt usandsynligt", at Mecom-chef David Montgomery har budt på Nyhedsavisen - i hvert fald for nylig, siger medieanalytiker Henrik Schultz.
Tine Brødegaard Hansen

Det virker "ekstremt usandsynligt", at Mecom-chef David Montgomery har budt på Nyhedsavisen - i hvert fald for nylig, siger medieanalytiker Henrik Schultz.

Hvorfor skulle Mecom Group, hvis aktiekurser har oplevet store dyk på det seneste, ønske at betale et trecifret millionbeløb for en gratisavis, der var godt på vej til at grave sin egen grav, som rygtebørsen siger?

Det har Mecom formentlig heller ikke gjort, vurderer medieanalytiker i Kaupthing Bank, Henrik Schultz. Han mener, at der har været forhandlinger mellem Mecom og Nyhedsavisen om et samarbejde eventuelt med henblik på lukning af gratisavisen. Men ikke for nylig - for timing er som bekendt alt.

"At der skulle være kommet et tilbud fra Mecom her på det seneste, kan du glemme alt om. Det er helt ekstremt usandsynligt. Tidspunktet for et tilbud er afgørende. Det har været diskuteret om Mecom skulle købe Nyhedsavisen for at lukke den, men der er så vidt vides aldrig fremsat et konkret tilbud," siger Henrik Schultz.

Morten Lund skulle arbejde for Mecom
Ifølge Morten Lunds blog, har han siden juni haft 15-20 samtaler med Mecom Groups hovedaktionær David Montgomery om samarbejde eller muligt køb af Nyhedsavisen.

Morten Lund foreslog at lukke Nyhedsavisen uden tab, skriver han, hvorefter han ville arbejde for Mecom i London som konsulent. Men Mecom havde formentlig hverken interessen eller pengene, når det kom til stykket, og Morten Lund kunne ikke selv finde pengene til at lukke uden tab. Derimod afviser han, at ville ønske at lukke avisen uden at kunne betale alle kreditorer deres tilgodehavender.

Mere sandsynligt i foråret
Ifølge Henrik Schultz skal man nærmere tilbage til foråret eller tiden omkring årsskiftet for at et Mecom-tilbud forekommer plausibelt og strategisk fornuftigt.

"Et trecifret beløb kan jo reelt være 100 mio. kr., men skruer man tiden tilbage til omkring februar, var det ikke klart, at Nyhedsavisen ville lukke. Der kan det være, at Montgomery har henvendt sig. Det så lysere ud for Nyhedsavisen, som kørte en besparelsesrunde (ca. 50-60 stillinger blev sparet væk, red.), og efterfølgende vandt Arriva-udbuddet om distribution i busserne, hvilket gjorde at Nyhedsavisen i februar var den mest læste avis i landet."

Men de lysere udsigter varede ikke ved.

"Nedgangen i annoncemarkedet tog fart i foråret 2008 og kulminerede med sammenslåningen af Metroxpress og 24timer. Det var ikke godt nyt for Nyhedsavisen, der dernæst løb tør for penge, fik demotiverede medarbejdere og så en investor med om bord (ventureselskabet Draper Fisher Jurvetson, der siden lukkede pengekassen, red.)," siger Henrik Schultz.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også