Anklager kræver bøder på 650.000 kr. til eks-ansatte i Børsen-sag om snyd med coronastøtte

Mindst en af de tre tiltalte og tidligere ansatte på Dagbladet Børsen nægter sig skyldig i anklager om snyd med coronastøtte. Anklager kræver alle tre straffet med bøde på 650.000 kr.
I et anklageskrift afleveret til Københavns Byret har anklagemyndigheden nedlagt påstand om bøder på 650.000 kr. til hver af de tre tidligere Børsen-ansatte, der er tiltalt for at snyd med corona-støtte til avisen tilbage i 2020. | Foto: Ida Munch
I et anklageskrift afleveret til Københavns Byret har anklagemyndigheden nedlagt påstand om bøder på 650.000 kr. til hver af de tre tidligere Børsen-ansatte, der er tiltalt for at snyd med corona-støtte til avisen tilbage i 2020. | Foto: Ida Munch

Anklagemyndigheden går efter en bøde på 650.000 kr. til hver de tre tidligere ansatte på Dagbladet Børsen, som NSK har rejst tiltale imod i sagen om uberettiget coronastøtte til Børsen. Det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Af anklageskriftet fremgår desuden, at den såkaldte corona-paragraf er taget i brug. Det var en paragraf, der giver mulighed for dobbeltstraf for overtrædelser begået med baggrund i eller forbindelse til covid-19-pandemien, er taget i brug. Paragraffen er i dag afskaffet igen.

Ifølge anklageskriftet har de tre med forsæt forsøgt ”i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse” at opnå uberettiget coronastøtte til Børsen for ”ikke under 163.072 kr.” 

Anklagemyndigheden mener, at de ”gav og til dels forsøgte at give urigtige eller vildledende oplysninger eller fortav oplysninger af betydning for sagens afgørelse.”

Det skal være sket i forbindelse med Børsens ansøgning om kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med covid-19.

Her oplyste de, at avisens tabte annonceindtægter var en direkte følge af myndighedernes tiltag. Samtidig skrev de, at Børsens egen indsats for at ”opsøge og tiltrække” annoncører ikke var ændret. Det er særligt den sidste del, der er sagens kerne. For det var den ifølge anklagemyndigheden.

Selve mistanken opstod gennem Børsens egen whistleblower-ordning tilbage i 2021. Avisen fik advokathuset Plesner til at lave en advokatundersøgelse. Den fandt, at medarbejderne havde udskudt eller på anden måde manipuleret med annonceindtægterne, trods påstanden om det modsatte i ansøgningen om coronastøtte. Medarbejderne blev efterfølgende afskediget.

Børsen accepterede i sidste uge en bøde i sagen, og direktør og ansv. chefredaktør Bjarne Corydon siden erklæret, at han og Børsen betragter sagen som lukket for deres vedkommende.

Af de tre tiltalte nægter mindst en af dem sig skyldig. Det oplyser hans forsvarsadvokat, Anders Nemeth, der kalder det ”uforståeligt”, at der er rejst tiltale i sagen.

MediaWatch arbejder på at få en kommentar fra de to andre tiltaltes forsvarsadvokater. Sagen er endnu ikke berammet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også