MediaWatch

Stig Ørskov vil efterprøve om mediestøtte strider med EU's regler for statsstøtte

To papiraviser modtager fra 2023 mere end dobbelt så meget i mediestøtte som konkurrenter. Det skyldes den særlige supplementspulje, der med medieaftalen for de næste fire år bliver videreført, hvilket har vakt kritik fra flere i branchen. Nu vil adm. direktør i JP/Politikens Hus have sagen vurderet ud fra EU’s statsstøtteregler.

Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

Flere har rejst kritik af den nye medieaftales videreførelse af det hidtidige mediestøttesystem, der trods et sænket titelloft for almindelige aviser fastholder en supplementsordning til to dagblade - konkret Information og Kristeligt Dagblad - der dermed kan se frem til at få dobbelt så meget i mediestøtte som konkurrenterne. Derfor vil adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, nu have undersøgt, om situationen er forenelig med EU’s statsstøtteregler, skriver Jyllands-Posten.

”Aftalen er endnu et trist eksempel på politikernes trang til at omklamre de danske medier og støtte særligt udvalgte. Der er ingen tvivl om, at de mange særbevillinger vil forstærke konkurrenceforvridningen. Det er uden for min forestillingsevne, at aftalen skulle være forenelig med EU’s statsstøtteregler, siger han til avisen.

Hvordan en undersøgelse konkret skulle foregå, eller hvad den eventuelt kan medføre af sagsanlæg, ønsker Stig Ørskov ikke at uddybe, og derfor har Jyllands-Posten ikke kunnet få hverken Information eller Kristeligt Dagblad til at forholde sig til trækket.

I medieaftalen for perioden 2022-2025 er det besluttet, at titelloftet for avisers tildeling af mediestøtte sænkes fra de nuværende 17,5 mio. kr. årligt til 12 mio. kr. årligt. Det vil påvirke aviser som Jyllands-Posten, Børsen, Politiken og Berlingske, der i dag alle rammer loftet for redaktionel produktionsstøtte. Derimod bliver der ikke pillet ved ordningen, der har sendt 28,9 og 25,5 mio. kr. til hhv. Kristeligt Dagblad og Dagbladet Information i 2022.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs