MediaWatch

Politi bekræfter at have fundet rester af journalist i Amazonas

To brødre har indrømmet drabet på journalist og hans brasilianske rejsemakker i regnskoven Amazonas.

Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/Ritzau Scanpix.

Brasiliansk politi bekræfter, at man har fundet menneskelige rester af den forsvundne journalist Dom Phillips i Amazonas.

Det oplyser politiet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Retsmedicinske undersøgelser har bekræftet, at det er resterne af den britiske journalist, der er fundet i regnskoven.

To mistænkte brødre har indrømmet drabet på Dom Phillips og hans brasilianske rejsemakker Bruno Pereira.

Onsdag fandt politi frem til nedgravede menneskelige rester, som man var overbevist om stammede fra de to. Og fredag er det altså bekræftet, at resterne af Dom Phillips er fundet i regnskoven.

Politiet oplyser, at det stadig arbejder på en ”fuldstændig identifikation” af de menneskelige rester, der er fundet, hvoraf dele altså også kan tilhøre Pereira.

Phillips og Pereira var sammen draget til den afsidesliggende Javari-dal i Amazonas for at researche til en ny bog.

De skulle være vendt tilbage fra deres tur for at deltage i et møde søndag den 5. juni. Men de dukkede aldrig op. Siden var de meldt savnet, indtil de menneskelige rester blev fundet onsdag.

57-årige Dom Phillips var blandt andet tilknyttet den britiske avis The Guardian.

41-årige Bruno Pereira betragtes som en ekspert i indfødte befolkningsgrupper og har arbejdet for at beskytte deres landområder.

Det er kendt, at han tidligere har modtaget trusler fra skovhuggere og minearbejdere, som forsøger at indtage de indfødtes land.

Vidner har fortalt politiet, at Pereira i dagene op til forsvindingen modtog trusler fra den ene af brødrene, der er fisker.

Fiskeren blev anholdt i sidste uge, efter at politiet havde fundet blod på hans båd. Ved samme lejlighed blev der fundet ”organisk materiale”, som siden er blevet undersøgt.

Brødre indrømmer drab på forsvunden journalist i Amazonas

Journalist og forsker er stadig savnet i Amazonas

Endnu en mistænkt er anholdt i journalist-forsvindingssag fra Amazonas

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs