MediaWatch

Ny Copydan-aftale sikrer betaling for digitale kopier af artikler

Undervisningsinstitutioner skal fremover betale rettighedshavere for digital kopiering af avisartikler på lige fod med fysisk kopiering.

Foto: Jacob Ehrbahn

Rettigsforvalteren Copydan Tekst & Node er nået til enighed med de private mediers brancheforening Danske Medier om en udvidelse af den eksisterende kopieringsaftale for avisartikler til undervisningsbrug. Det skriver Journalisten.

I store træk gør den nye aftale, at digitale kopier af avisartikler til brug i skolernes klasselokaler bliver omfattet af samme regler og betalingskrav, som fotokopiering var det i forvejen. Rettighedsvederlagene går til journalister, pressefotografer, bladtegnere m.fl., der står bag de enkelte artikler.

Den nye aftale blev ifølge Anders Rasch, adm. direktør i Copydan Tekst og Node, udarbejdet på opfordring fra undervisningsinstitutionerne, som ønskede lovligt at kunne dele avisartikler på digitale platforme til undervisning, skriver Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs