MediaWatch

Netavisen Pio sletter 13 artikler efter kopi-sag

Ekstra Bladet kunne i 2021 afsløre omfattende journalistisk kopiering på Netavisen Pio. Nu fører yderligere undersøgelser til flere sletninger.

Foto: Screenshot

Netavisen Pio har slettet yderligere 13 artikler for kopiering og mulige brud på ophavsretten.

Det skriver Netavisen Pio.

Ekstra Bladet kunne i efteråret 2021 afsløre, at flere artikler på piopio.dk bar præg af at være kopieret fra andre medier.

Sagen fik Netavisen Pio til at hjemsende en medarbejder og undersøge vedkommendes journalistiske produktion fra medarbejderens tiltrædelse i juni 2020.

”Det er et beklageligt forløb, og det er uacceptabelt at kopiere andres tekster og bryde ophavsretten. Det har jeg kraftigt indskærpet over for medarbejderne. Det er mit ansvar, at det ikke gentager sig,” siger chefredaktør Niels Jespersen.

Allerede i oktober 2021 trak Netavisen Pio 39 artikler tilbage. Dengang lød det fra Niels Jespersen.

”Det beklager og undskylder jeg over for de berørte medier og journalister. Det er ikke en praksis, jeg har været vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredaktør ikke haft den fornødne opmærksomhed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig.”

Journalisten er siden fratrådt sin stilling.

Mere fra MediaWatch

Øgede krav til søgemaskiner trådt i kraft

Markedsføringsloven er blevet revideret. ”Ændringerne af markedsføringsreglerne vil blandt andet gøre det lettere for forbrugerne at navigere på de digitale markeder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs