MediaWatch

Fem journalister er foreløbig blevet dræbt i krigen i Ukraine

Oksana Baulina er den seneste, der har mistet livet under arbejdet med at dække Ruslands invasion i Ukraine. Journalisten blev onsdag dræbt under et russisk raketangreb i hovedstaden Kyiv.

Journalister på arbejde i Kyiv. | Foto: Serhii Nuzhnenko/Reuters/Ritzau Scanpix

I alt er fem journalister er dræbt i forbindelse med deres arbejde med at dække krigen i Ukraine, siden Rusland angreb landet for præcis en måned siden. Det skriver Journalisten.

Det seneste offer er russiske Oksana Baulina, der var på opgave for det uafhængige russiske medie The Insider i Kyiv, hvor hun ifølge fagbladet var i gang med at filme og dokumentere de russiske styrkers angreb på civile.

At fem journalister indtil videre har mistet livet i Ukraine, mens flere er blevet såret efter beskydninger, herunder to danske, vækker bekymring hos Anthony Bellanger, generalsekretær i det internationale journalistforbund, IFJ:

"Antallet af dræbte er meget højt, og jeg frygter, at det bliver endnu højere på grund af den russiske hærs fremfærd," skrev han for nylig i et mailsvar til Journalisten og tilføjer, at journalister helt klart er et mål i Ukraine.

Mere fra MediaWatch

Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni

Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.

EM-sponsor lægger penge i dansk fodboldmedie

Bold.dk’s redaktionelle dækning af EM i kvindefodbold har fået en saltvandsindsprøjtning fra Visa igennem kampagnen ”The Equal Sponsorship”, som skal bringe dækningen op på niveau med herrefodbold.

B.T. henter ny journalistisk chef fra Frihedsbrevet

Videochef på Frihedsbrevet og tidligere video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet rykker videre til B.T., hvor hun skal udvikle og drive det snart 100 pct. digitale medies journalistik mod nye formater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs